Pauza / INOVACIJE I TEHNOLOGIJE

Šest najvećih facebook zabluda

19.04.2018. 13:46 / Izvor: hayat.ba

Facebook je super!  Ali zbog vaših lajkova neće nestati gladi u svijetu, a bolesna djeca neće ozdraviti. Evo ih šest najčešćih Facebook zabluda.

Ma to je samo Facebook

Pristojno ponašanje je važno i na Facebooku. Ako nekog ponižavate preko profila to stvarno nije ok! Pravila stvarnog života važe i za vašu digitalnu verziju.

Ko nije na Facebooku ne postoji

Pa nije baš tako! Ok, Facebook stvarno olakšava komunikaciju i vašu informisanost, ali daleko od toga da van njega život ne postoji.

Facebook je opasan

Hakeri vas prate po cijeli dan, znaju šta pišete, šta mislite i čije slike gledate. Pa ne! Ako su vam vaši prijatelji, zaista vaši prijatelji prilično ste sigurni. 

Facebook je super siguran

Naravno, nemojte ni pretjerivati sa dijeljenjem privatnih informacija. Pažljivo sa slikama, statusima i lokacijama. Poznati su slučajevi da lopovi prate preko Facebooka kada ljudi idu na odmor, prenosi Ženasamja.

Ko mi gleda profil

Po posljednji put - NE! Ne postoji način da saznate ko vam gleda profil!

Pomažem svima

Facebook neće dati dolar nekom tužnom djetetu za svaki Like više! Zato nemojte to da radite! Naravno, ako se pojavi autentična priča da je nekome potrebna pomoć podijelite to na vašem zidu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza