Pauza / INOVACIJE I TEHNOLOGIJE

Simsi 4: Pikselima protiv pirate

​Igrači legalne verzije igre morat će se pomiriti s bebama koje u nekim slučajevima izgledaju bizarno, dok će oni koji imaju piratsku verziju dobiti pikseliziranu igru.

05.09.2014. 10:45 / Izvor: 24sata

Autori igara ranije su se na razne načine pokušavali boriti protiv piratizacije igara. Tako je u piratskoj verziji GTA IV stalno imao 'pijanu' kameru, a kako se čini Electronic Arts je Simse 4 odlučio zaštititi pikseliziranjem. I to cijele igre. Kako bi sačuvali čednost igre, i ranije su Simsi imali pikselizirane dijelove tijela dok su se naši likovi tuširali ili išli na zahod, no u novoj simulaciji života piratima je pikseliziran cijeli lik, a Verge navodi da se ta pikselizacija širi na cijelu igru.

No, i oni koji su kupili legalnu verziju igre dobit će svoju dozu bizarnosti. Kotaku piše kako u nekim slučajevima bebe, koje se rode u igri, zbog bugova imaju čudne udove i zbrčkana tijela. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza