Pauza / SPORT

Skijaški kup "Srebrna lisica" danas i sutra na Bjelašnici

23.01.2021. 08:38 / Izvor: N1

Na trinaestom skijaškom kupu Srebrna lisica, koji počinje danas na Bjelašnici, učestvovat će veliki broj djevočica i dječaka iz BiH u dobi od 6 do 16 godina, koji će se takmičiti u disciplinama veleslalom i slalom.

Srebrna lisica je već dobila poziciju regionalnog takmičenja i do sada su gostovali strani takmičari iz Srbije, Hrvatske i drugih zemalja regiona.

Početak takmičarskog dijela počinje danas sa početkom u 09:00 sati sa disciplinom slalom, dok će se proglašenje pobjednika takmičenja odvijati dan za dan, nakon takmičenja u pojedinim disciplinama u ciljnom prostoru.

U nedjelju će se takmičari ogledati u disciplini veleslalom, a takmičenje počinje također u 09:00 sati.

Zbog pandemije COVID-19, svi učesnici su dužni nositi maske, izuzev tokom samog takmičenja, odnosno neposredno pred start takmičara.

Osim službenih lica, trenera i takmičara nije dozvoljen boravak u startnom i ciljnom prostoru, a svi se moraju pridržavati se distance od minimalno 2 m.

Pokrovitelji takmičenja su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Minstarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Trnovo, a partner ZOI 84.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza