Skokovi sa Starog mosta u nedjelju bez direktnog prenosa

01.01.2005. 00:00 / Izvor: Fena
Skokovi sa Starog mosta u nedjelju bez direktnog prenosa

Skokovi sa Starog mosta bit će održani u nedjelju, 29. jula, a manifestacija počinje već u noći sa petka na subotu zanimljivim zabavnim sadržajima, najavili su organizatori - Klub skakača u vodu "Mostari". "Odlučeno je da neće biti direktnog prenosa skokova na TV-u, ali će biti prenos preko BH radija. TV1 će snimati skokove i to emitovati u večernjem programu", rekao je portparol Kluba skakača u vodu “Mostari” Saša Oručević.

Iz ovog kluba poručuju da su se na ovakav potez odlučili kako bi što više ljubitelja ove sportsko-turističke atrakcije privukli da dođu gledati skokove uživo.

I ove godine takmičiće se većina prošlogodišnjih učesnika, kako u skokovima na noge, tako i u kategoriji skokova na glavu, odnosno "mostarske laste". Konačan broj učesnika neće biti poznat do nedjelje, a očekuje više od 80 skakača iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH.

Najavljeni su brojni sadržaji koji će pratiti glavnu manifestaciju, poput ispijanja kafe pripremljene u najvećoj džezvi na svijetu, potom šlaufijade, bodovanja najbržeg spusta i najorginalnijeg šlaufa, turnira u tavli, odbojci i malom fudbalu na pijesku, uz bogat muzički sadržaj. Najavljen je i koncert mostarske grupe Zoster, na kojem će ovaj bend, koji je popularan i van granica BiH, predstaviti svoj novi album.

Karta za ulaz ispod Starog mosta, odakle mogu posmatrati skokove uživo, u pretprodaji košta 5 KM. Manifestacija će u nedjelju u ponoć biti zatvorena skokovima s bakljama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza