Pauza / KULTURA I FILM

Slovenski etnografski muzej prikuplja "koronahumor" kao narodno blago

13.04.2020. 10:53 / Izvor: Fena

Gotovo 500 viceva i pošalica na temu koronavirusa i uredbi o fizičkoj distanci prikupljeno je dosad u akciji slovenskoga Etnografskog muzeja započetoj 23. ožujka, jedanaestog dana nakon što je u Sloveniji proglašena epidemija covida-19.

Muzej je trenutačno zatvoren za posjetitelje i ima samo virtualne prezentacije svojeg postava na internetu, trudeći se da radom "na daljinu" i dalje zadovolji istraživače i posjetitelje.

Vodstvo te ustanove odlučilo se na prikupljanje humora nastalog u vrijeme epidemije, kada mnogi zapadaju u tjeskobna stanja, kao nematerijalnih tragova tog traumatičnog društvenog razdoblja te da bi se potvrdilo da humor "u doba korone" može pomoći u prevladavanju trenutačnog osjećaja nesigurnosti i straha.

Ljudi duhovite priloge šalju na elektroničku adresu vici.SEMuzej@gmail.com, a skidaju ih i sami s društvenih mreža.

Ima tu i viceva "s bradom", koji su samo prilagođeni aktualnoj zdravstvenoj i političkoj situaciji, ali i originalnih, autorskih, kazao je za medije Miha Špiček iz slovenskog Etnografskog muzeja, prenosi Hina.

Jedna od prvih pristiglih korona šala bila je u obliku oglasa u novinskoj rubrici koja spaja srodne duše: "Mlad, simpatičan dečko u samoizolaciji, s većom zalihom ulja, kvasca i tjestenine, traži odgovarajuću djevojku s većom zalihom toalet papira".

Našao se tu i neizbježni protagonist viceva Chuck Norris, koji je, došavši u Sloveniju dobio koronavirus, na što je policija koroni odredila dvotjednu karantenu, kaže šala.

Na kraju krize, muzej će s određenom vremenskom distancom sve prikupljene šale i viceve objaviti pod oznakom "koronahumor", u godišnjaku svojega kustodijata za duhovnu kulturu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza