Solgar HY BIO za normalnu funkciju vena i kapilara

09.08.2017. 08:34 / Izvor: Akta.ba
Solgar HY BIO za normalnu funkciju vena i kapilara

Savršen spoj vitamina C i bioflavanoida citrusa uz sinergiju šipka i rutina.

Teleangiektazije, edem potkoljenice, osjećaj težine u nogama, bol i grčevi neki su od najranijih simptoma poremećaja u venskoj cirkulaciji. Procjenjuje se da 25-50 posto odrasle populacije ima varikozne vene, u žena se javljaju češće nego kod muškaraca, a simptomi i klinička slika izraženiji su ljeti zbog dilatacije izazvane visokim temperaturama.

Posebno rizične skupine za razvoj kronične venske insuficijencije su zanimanja u kojima prevladava dugotrajno stajanje ili sjedenje, kao što su magistre u ljekarnama, kirurzi, konobari, frizeri, žene koje su nedavno rodile ili starije osobe. Inkompetencija valvularnog sustava čini osnovu patogenetskog i patofiziološkog mehanizma za nastanak venske insuficijencije, a proces progresije bolesti zahvaća superficijalne, perforantne, i vene profunde, te se manifestira se kao poremećaj mikrocirkulacije i  makrocirkulacije.

Upalna interakcija leukocita i endotela služi kao mehanizam okidanja za popuštanje zalistaka, refluks i razvoj varikoznih vena, sve do ulkusa potkoljenica (ulcus cruris hypostasicum).

Bolja i ranija dijagnostika, te učinkovitije metode liječenja koje uključuju neinvazivne i invazivne metode, doprinijeli su trendu smanjenja učestalosti venskih ulkusa, a dodaci prehrani, ponajprije proizvodi na bazi bioflavonoida, omogućuju odlične rezultate u slučaju preventivnog uzimanja, ili kod pojave prvih simptoma bolesti.

Solgar Hy Bio u sebi sadrži kompleks citrus bioflavonoida (hesperidin, rutin, quercitrin, narangin), vitamin C i ekstrakt šipka, a idealan omjer vitamina C i biflavonoida 1:1, omogućuje njihovu potpunu iskoristivost. Vitamin C od iznimne je važnosti za stvaranje vezivnog tkiva, ponajprije kolagena, čime doprinosi elastičnosti arterija i smanjenoj permeabilnosti venskog sustava, a citrus bioflavonoidi povećavaju intracelularnu koncentraciju vitamina C, te tako sinergističkim djelovanjem dodatno povećavaju povoljan učinak na krvne žile.

Solgar Hy Bio preporuča se osobama koje anamnestički navode obiteljsku sklonost razvoju kronične venske insuficijencije, rade na poslovima na kojima postoji povećan rizik za razvoj venskih poremećaja, te svim osobama kod kojih postoje više ili manje klinički izražene promjene na arterijama, kapilarama, ili pak venskoj cirkulaciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza