Solgar Magnezij citrat povećava iskoristljivost magnezijuma u organizmu

02.05.2018. 08:48 / Izvor: Akta.ba
Solgar Magnezij citrat povećava iskoristljivost magnezijuma u organizmu

Visoko učinkovit izvor magnezija u citratnom obliku najviše apsorpcije

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala u našem organizmu, koji pridonosi održavanju normalnih kostiju i zubi te normalnoj funkciji mišića. Osim toga, magnezij pridonosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj psihološkoj funkciji te normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Dolazi u keliranom obliku citrata što mu osigurava maksimalnu apsorpciju i bioraspoloživost

Magnezij se u organizmu nalazi u kostima (60%) i serumu, te sudjeluje u nizu enzimatskih procesa (Krebsov ciklus, sinteza proteina i nukleinskih kiselina).

Sudjeluje u stvaranju energije (ATP), transportu glukoze u stanice i neuromuskularnom prijenosu podražaja. Važan je i u procesu zgrušavanja krvi te za relaksacijsku fazu mišićne aktivnosti. Nedostatak magnezija primijećen je kod nastanka srčanih aritmija, slabije regulacije krvnog tlaka, kongestivnog zatajenja srca, prolapsa mitralne valvule i poremećaja periferne cirkulacije.

Magnezij sprečava nakupljanje kalcija u mekim tkivima, npr. bubrezima ili krvnim žilama, čime smanjuje mogućnost razvoja bubrežnih kamenaca i ateroskleroze. Magnezij u obliku citrata osigurava povećanu iskoristivost magnezija u organizmu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza