Spa centar Merona: Mjesto harmonije duha i tijela

27.08.2014. 14:58 / Izvor: eKapija.ba
Spa centar Merona: Mjesto harmonije duha i tijela

Umorni ste i tražite bilo koji način da pobjegnete od strasne svakodnevnice i teških radnih dana? Otišli biste negdje bar na dva sata kvalitetnog odmora i vrhunske usluge? Ako ste u potrazi za nečim takvim, onda je Spa centar Merona baš pravo mjesto.

Svakodnevne stresne situacije na poslu nakupljaju negativnu energiju koja ostavlja posljedice na vaš um i tijelo. Pronađite svoj način za opuštanje, poboljšajte cirkulaciju, opustite se i oslobodite um od negativnih misli.

Umorni ste i tražite bilo koji način da pobjegnete od strasne svakodnevnice i teških radnih dana? Otišli biste negdje bar na dva sata kvalitetnog odmora i vrhunske usluge? Ako ste u potrazi za nečim takvim, onda je Spa centar Merona baš pravo mjesto.

Spa centar Merona, je mjesto harmonije duha i tijela, mjesto gdje ćete doživjeti potpunu relaksaciju, uz pratnju prijatne atmosfere i vrhunske usluge, iz svoje ponude izdvaja usluge turskog kupatila, saune, jacuzzi-ja i masaža.

Kada su u pitanju masaže, Spa centar Merona izdvaja:

Klasična relax masaža se radi u svrhu opuštanja, a temelji se na pokretima usmjerenim prema srcu. Zahvatima (glađenje, trljanje, vibracija) se djeluje na živčani sistem, cirkulaciju, tonus muskulature i unutrašnje organe.

Aromaterapija – opuštajuća masaža tijela prirodnim i učinkovitim esencijalnim uljima lavande, ruzmarina, cimeta... Aromatična ulja su koncentrati ulja koji mirisom djeluju na emocije, zglobove, mišiće, cirkulaciju i probavu.

Kraljevska masaža ili masaža sa 4 ruke je jedinstven tretman u našem Spa centru. Sinhronizovanim pokretima dva terapeuta, sličnog senzibiliteta i kombinacijom masažnih tehnika, blagotvorno se djeluje na opuštanje mišića i smanjenje napetosti.

Ova masaža je kreativna masaža u kojoj terapeuti, kroz dobro uigranu "koreografiju" pokreta osluškuju vibracije Vašeg tijela, prepoznaju energetske blokade i balansirano utiču na opuštanje lijeve i desne strane tijela. Terapeuti su u svojim pokretima ogledalo jedan drugom, s tim što jedan uvijek preuzima vodeću ulogu u primjeni pokreta.

Efekat kraljevske masaže je kao da ste doživjeli dvije masaže u jednom tretmanu. Kada dva terapeuta spuste ruke na Vaše tijelo, Vaš um reaguje na drugačiji način. U početku se javlja potreba da se prate pokreti oba terapeuta da bi se zadržao logičan redoslijed pokreta koji um diktira, ali se vrlo brzo odustaje od pokušaja da se kontroliše situacija i to je najznačajniji psihološki moment u ovoj vrsti masaže.

Spa centar Merona se nalazi na glavnoj saobraćajnici, udaljen pet minuta od međunarodnog aerodroma i deset minuta od centra grada. Na trećem spratu jedne od poslovnih zgrada, na zapadnom ulazu u Sarajevo, u ulici Džemala Bijedića 216, nalazi se, možemo reci, mali svijet u kome je vrijeme naizgled stalo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza