Špageti - Omiljena vrsta tjestenine u svakoj obitelji!

26.06.2015. 14:20 / Izvor: eKapija.ba
Špageti - Omiljena vrsta tjestenine u svakoj obitelji!

Špageti se kuhaju u puno vode. Za pola kilograma špageta, što je količina dovoljna za četiri osobe, preporuča se koristiti veliki lonac sa 7 do 8 litara vode.

Špageti su omiljena vrsta tjestenine u svakoj obitelji, a posebno ih vole najmlađi. Za sve ljubitelje originalne talijanske tjestenine - Arrighi tjestenina.

Arrighi je tvrtka s certificiranim sustavom kvalitete prema ISO 9001: 2000 normama i odgovara IFS i BRC standardima. Arrighi Industrie SpA Alimentari je osnovao 1930 g. Renato Arrighi. Tvornica malih dimenzija bila je smještena u centru grada Carmagnola s proizvodnjom suhe tjestenine raznih oblika. Proizvodnja se odvija u sedam odjela. Odjel za pakiranje potpuno je renoviran s stojevima nove generacije koji uspješno ispunjavaju nove zahtjeve za pakiranje koje zahtijeva tržište. Posdjećamo firma Džajić Commerce d.o.o. je brand partner firme Arrighi.

Umijeće kuhanja: SA puno vode i soli, BEZ poklopca, cjediljke, ulja, hlađenja vodom

Špageti se kuhaju u puno vode. Za pola kilograma špageta, što je količina dovoljna za četiri osobe, preporuča se koristiti veliki lonac sa 7 do 8 litara vode.

Umak s rajčicom i bosiljkom (izvorni recept)

Sastojci: 0,5 kg sjeckanih rajčica ili pelata, 1 veliki luk, 2 mrkve, 2 rebra lisnatog celera, 3 ćesna češnjaka, 150 grama svježeg bosiljka, papar, sol, žličica šećera, 4 žlice maslinova ulja

Priprema: U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno nasjeckani luk, mrkvu i celer. Kada luk postane staklast, dodajte rajčice, sitno narezan češnjak, natrgane listove bosiljka, sol, papar i šećer. Kuhajte na laganoj vatri neprestano miješajući, 20 do 30 minuta, dok se umak od rajčice i ulje na površini ne razdvoje. Propasirajte kako biste.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza