FIFA World Cup Trophy Tour stigao u Sarajevo, promoviše ga Gilberto Silva

17.05.2022. 13:11 / Izvor: Akta.ba
FIFA World Cup

Bosna i Hercegovina i Sarajevo su ugostili jedinstvenu svjetsku turneju - FIFA World Cup Trophy Tour by Coca-Cola a Bosna i Hercegovina je prva evropska zemlja na ovogodišnjoj turneji.

Peta ikad organizirana svjetska turneja originalnog FIFA-inog trofeja, koja će obići 51 državu, kako bi inspirirali i podijelili magiju sa navijačima i navijačicama širom svijeta, po drugi put uključuje dolazak Trofeja u Sarajevo. 

FIFA World Cup™ Trophy će biti izložen u sarajevskoj Vijećnici 17. i 18.5., a na platou preko puta Vijećnice će biti dostupan Coca-Cola Corner, sa brojnim aktivacijskim programima koje su FIFA i Coca-Cola pripremili. 

"Za Coca-Colu, zapravo, stvarna magija svjetske turneje FIFA World Cup™ je u povezanosti s drugima, predanost igri i vjerovanju u svoj tim. Ovo je jedinstvena prilika za bh. građane – da vide i fotografiraju najpoznatiji i najprestižniji sportski simbol – originalni trofej FIFA svjetskog prvenstva", kazao je Mark Docherty, generalni direktor Coca-Cole Adria.

Trofej stiže u pratnji - Gilberta Silve i Faruka Hadžibegića, ambasadora FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola.

"Velika je čast doći po prvi put u Sarajevo i biti dio ove sjajne priče sa Coca-Colom u kojoj mladima ljudima dajemo priliku za inspiraciju uživo sa najznačanijim fudbalskim trofejem na svijetu", kazao je Gilberto Silva, ambasador FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola

"Velika mi je čast biti ambasador na ovako značajnom događaju kao što je to FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola. Zadovoljstvo mi je govoriti u ime svih onih kojima je nogomet najvažnija sporedna stvar, ali i za sve ljubitelje sporta", rekao je Faruk Hadžibegić, bivši nogometaš bh.reprezentacije. 

Kako da se približite trofeju?

The FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola je izuzetna prilika za ljude da uđu u djelić fudbalske istorije i podijele među sobom svoju strast prema sportu, a taj neko možete biti vi. 

Da biste "osvojili" priliku da se približite Trofeju i slikate s njim, potrebno je da učestvujete u aktivnostima koje su FIFA i Coca-Cola spremile za vas u Coca-Cola Corneru, na platou prekoputa Vijećnice.

"Velika mi je čast u ulozi gradonačelnice poželjeti vam dobrodošlicu u olimpijsko Sarajevo. FIFA World Cup trofej je “na putu oko svijeta”, u okviru ove jedinstvene turneje, stigao u bh. prijestolnicu. Sarajevo kao grad sporta i mladosti, sve Sarajke i Sarajlije u čije vam se ime danas i obraćam, ponosni su domaćini ovog eminentnog događaja. Pozivam sve svoje sugrađane i strastvene navijače da iskuse ovaj povijesni trenutak, vide i fotografiraju autentični fudbalski simbol i budu dijelom prave sportske čarolije! Sigurna sam da će ovaj trofej jednog dana biti upravo u rukama bh. Zmajeva", rekla je gradonačelnica Benjamina Karić. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza