Klizački spektakl u Zetri povodom trideset godina Olimpijade u Sarajevu

08.02.2014. 08:53 / Izvor: eKapija.ba
Klizački spektakl u Zetri povodom trideset godina Olimpijade u Sarajevu

Tri decenije poslije prvi put u Sarajevo stiže olimpijski britanski par u umjetničkom klizanju Jayne Torvill i Christopher Dean, koji su na sarajevskoj olimpijadi 1984. osvojili zlatnu medalju.

Nakon uspješne organizacije Festivala hokeja na ledu, koji je predstavljao uspješnu uvodnu priču u obilježavanje 30. godina od Sarajevske olimpijade, u ime gradonačelnika prof. dr. Ive Komšića i Grada Sarajeva možemo potvrditi i najaviti još jedan vrhunski klizački spektakl u našem gradu. Revija na ledu će se održati 13. februara u našem hramu olimpizma - Zetri, odnosno u dvorani Huan Antonio Samaran, saopćeno je iz agencije Newevent.

Dakle, stiže nam poslije tri decenije prvi put u Sarajevo olimpijski britanski par u umjetničkom klizanju Jayne Torvill i Christopher Dean, koji su na sarajevskoj olimpijadi 1984.godine otplesavši Ravelov „Bolero“ ne samo osvojili zlatnu medalju, nego su dobili od svih devet sudaca tada maksimalnu ocjenu 6. Pored njih, na reviji će nastupiti i 16 klizača, britanski šampioni - juniori i klizači-pofesionalci iz Velike Britanije.

Revija će označiti početak kampanje za izgradnju ledene dvorane, neophodne regiji Sarajevo, na kojoj će led biti deset mjeseci godišnje, jer sve je više među mladima interesovanje za klizačke sportove, a s druge strane moramo stvoriti i uslove kako bi se naši reprezentativci mogli pripremati za predstojeću zimske olimpijske igre za mlade (EYOF 2017), dodaje se u saopćenju.

Revija na ledu, u trajanju od sat i po, održat će seu četvrtak  13. februara s početkom u 19.30 sati u Zetri odnosno u dvorani Huan Antonio Samaran. 

U prvom dijelu, klizači i klizačice iz klizačkih klubova "Olimp" i "Bosna", starosne dobi od 5-6 do 16 godina, izvest će svoj program.

Potom će nastupiti gosti iz Velike Britanije, tj. britanski juniorski prvaci i profesionalci, da bi se program završio Bolerom Torvillove i Deanana, kao i prije 30 godina.  

Organizatori imaju informaciju da Torvill i Christopher Dean svakodnevno treniraju, intenzivno vježbaju i pripremaju se za izvedbu svog čuvenog Bolera pred sarajeskom publikom, jer je to veoma zahtjevna tačka.

Također, dan prije, u srijedu 12. februara, u periodu od 12.30 do 14.30 sati na klizalištu ispred BBI-a centra britanski juniorski šampioni i profesionalci će plesati zajedno sa našim klizačima, što će također biti poklon građanima i gostima grada, a prošetat će tog dana i starim dijelm grada Sarajeva.

Karte po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na 7 prodajnih mjesta u gradu: Kupikartu.ba, Zetra, Plato Skenderija, Centrotrans poslovnica, Ferhadija, BKC, Mercator TC.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza