Sportski svijet se oprašta od legende nogometa Diega Maradone

26.11.2020. 08:40 / Izvor: Agencije
Sportski svijet se oprašta od legende nogometa Diega Maradone

Argentinska nogometna ikona Diego Maradona preminuo je danas u 61. godini života od srčanog udara.

 Argentinska nogometna ikona Diego Maradona preminuo je jučer u 61. godini života od srčanog udara. 

Argentinske novine Clarin i Ole potvrdile su da je osvajač Svjetskog kupa pretrpio srčani udar u srijedu ujutro po lokalnom vremenu, u gradu Tigre, prenosi Football Italia.

On je 30. oktobra napunio 60 godina a prije par sedmica pušten je iz bolnice i u svom domu oporavljao se od operacije na mozgu, odnosno uklanjanja krvnog ugruška.

Jedan od najboljih nogometaša svijeta svih vremena u karijeri je nastupao za Bocu Juniors, Barcelonu, Sevillu, Newell's Old Boys, a vrhunac karijere doživio je igrajući za Napoli od 1984. do 1991. godine.

Nakon igračke započeo je trenersku karijeru, a vodio je i selekciju Argentine od 2008. do 2010.

Poruke sa svih strana

Tužna vijest o smrti velikog Diega Maradone ekspresno se proširila svijetom i izazvala pravi šok. Navijači i istaknute sportske ličnosti diljem svijeta opraštaju se od ‘Malog zelenog‘., prenosi Slobodna Dalmacija.

CRISTIANO RONALDO: Opraštam se od prijatelja, a svijet se oprašta od vječnoga genija. Jedan od najboljih ikad. Čarobnjak bez premca. Odlazi prerano, ali ostavlja ostavštinu bez granica i prazninu koja nikada neće biti ispunjena. Počivaj u miru, asu. Nikada nećeš biti zaboravljen.

PELE: Izgubio sam dragog prijatelja, a svijet je izgubio legendu. Puno je još toga za reći, ali zasad neka Bog da snagu njegovoj obitelji. Sigurno ćemo jednog dana zaigrati nogomet na nebu.

NAPOLI: Svi očekuju naše riječi. Ali koje riječi možemo koristiti za bol poput one koju trenutno proživljavamo? Sada je vrijeme za suze. Kasnije će doći vrijeme za riječi.

GARY LINEKER: Daleko najbolji igrač moje generacije i vjerojatno najveći svih vremena. Nakon blagoslovljenog, ali problematičnog života, nadam se da će napokon pronaći utjehu u rukama Boga.

ALEKSANDER ČEFERIN: Duboko sam ožalošćen zbog smrti Diega Maradone, jednog od najvećih nogometaša i najistaknutijih figura. Nedavno sam mu zaželio dobro i ova me vijest prilično šokirala. Diego Maradona dosegao je veličinu kao prekrasan igrač s genijem i karizmom. Bio je heroj Argentine s kojom je uživao u slavi Svjetskog prvenstva i postao vječni idol navijača Napolija koji nikada neće zaboraviti uspjehe koje je donio klubu tijekom svog nezaboravnog razdoblja u Italiji. Povijest će ga pamtiti kao onog koji je „zapaljivao” nogomet i oduševljavao navijače svojom briljantnošću i sposobnošću. Instruirao sam Uefu da održi minutu šutnje u sjećanje na Diega u ovotjednim utakmicama.

LIONEL MESSI: Jako tužan dan za sve Argentince i za nogomet. On nas ostavlja, ali ne odlazi, jer Diego je vječan. Čuvam sve prekrasne trenutke proživljene s njim i šaljem svoju sućut njegovoj obitelji i prijateljima.

GRAEME SOUNESS: Jedan od najvećih igrača koji su ikada igrali nogomet i imao sam sreću što sam dijelio teren s njim nekoliko puta. Znali ste da ste u društvu veličine kad ste izbliza vidjeli što ovaj tip može napraviti. Postoji samo šačica ljudi u povijesti nogometa koji su bili blagoslovljeni takvom sposobnošću. Bio je jedinstven.

KYLIAN MBAPPE: Počivaj u miru, legendo. Ostat ćeš vječno u povijesti nogometa. Hvala ti za zadovoljstvo koje si pružio cijelome svijetu.

JAMIE CARRAGHER: Nikad neću zaboraviti kako sam kao osmogodišnjak gledao Diega Maradonu na Svjetskom prvenstvu u Meksiku. Nikad nisam vidio nešto poput toga.

MICHAEL OWEN: Jednostavno – igrač kao ni jedan drugi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza