Pauza / INOVACIJE I TEHNOLOGIJE

Stižu i pametne kamp-prikolice

01.12.2018. 08:51 / Izvor: Nezavisne novine

Oni koji su upoznati sa proizvodima kompanije Airstream na sam pomen tog imena zamišljaju klasične kamp-prikolice, budući da se dizajn nije mnogo mijenjao od kada je kompanija počela da posluje 1936. godine.

Ipak, enterijer je tokom godina evoluirao, a najnoviji dizajn podrazumijeva i elemente koji čine pametne kuće budućnosti.

Naime, kompanija je svojim klijentima nedavno predstavila Smart Control Technology – moderan način za kontrolisanje količine osvjetljena, te uređaja koji se nalaze u prikolici. Prilagođena aplikacija korisnike informiše i o količini gasa u rezervoarima, kao i količini pijaće vode, a tu je i GPS opcija koja omogućava lakši povratak do prikolice u slučajevima kada orijentacija zakaže.

Kombinovanje dizajna koji je proizvod bogate tradicije sa novom tehnologijom je prilično pametan potez, pa bi u budućnosti prikolica mogla da postane destinacija za još pametnih elemenata, poput Alexa zvučnika.

Stručnjaci se nadaju da će praćenje ponašanja korisnika tokom kampovanja omogućiti da se kreiraju jedinstveni profili zahvaljujući kojima bi aplikacija korisnike obavještavala o onome što ih očekuje tokom putovanja, a na osnovu prethodnih iskustava.

(PCpress)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza