Sto godina od rođenja Alije Sirotanovića

13.08.2014. 10:55 / Izvor: nap.ba
Sto godina od rođenja Alije Sirotanovića

Povodom jubileja 100 godina od rođenja heroja rada udarnika Alije Sirotanovića RMU Breza organizira takmičenje u brzom utovaru uglju. Najbržem takmičaru bit će uručena nagrada koja je simbolična, tona uglja.

Povodom jubileja 100 godina od rođenja heroja rada udarnika Alije Sirotanovića RMU Breza organizira takmičenje u brzom utovaru uglju, piše novinska agencija Patria.

Inače, najbržem takmičaru bit će uručena nagrada koja je simbolična, tona uglja, a takmičenje se održava sutra s početkom u 18 sati na Trgu rudara Breza.

"Učešće u takmičenju mogu uzeti svi punoljetni građani. Prilikom nadmetanja takmičari će obavezno nositi rudarski šljem, pojas sa lampom te koristiti lopatu 'omladinku'", kažu organizatori.

Također povodom ovog jubileja sutra će se u Gradskoj bilblioteci u Brezi održati akademija na kojoj će biti predstavljen lik i djelo Alije Sirotanovića kroz historijske činjenice rječju savremenika.

Prije toga bit će organiziran i marš „Putem Alije Sirotanovića“, a polazak je planiran u 15 sati ispred RMU Breza, a kolona će se kretati do kuće Alije Sirotanovića u selu Trtorići gdje će se položiti cvijeće i odati počast. Povratak u Brezu planiran je autobusima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza