Sutra sportski susret njemačkih i bh. privrednika u Sarajevu

01.01.2005. 00:00 / Izvor: eKapija.ba
Sutra sportski susret njemačkih i bh. privrednika u Sarajevu

Predstavništvo njemačke privrede u BiH u saradnji sa Udruženjem za unapređenje njemačko-bosanskohercegovačkih privrednih odnosa u subotu, 19.05.2012. u Sarajevu organizuje turnir u malom nogometu „Kick & Fun“. Na turniru učestvuje 17 ekipa-predstavnica njemačkih i njemačko-bh. kompanija, organizacija i institucija.

Turnir se održava po osmi put i organizuje se svake godine sa ciljem povezivanja bh. i njemačkih privrednika u sportskoj atmosferi. Humanitarnog je karaktera te se i ove godine cjelokupan nagradni fond ustupa organizacijama koje se skrbe o slijepim i slabovidnim licima, djeci sa posebnim potrebama te djeci bez roditelja. Posjetioci turnira će imati priliku uživati u specijalitetima sa roštilja kao i u njemačkom pivu, a mališane će zabavljati klovn uz face painting i balone.

Učesnici turnira: Ambasada SR Njemačke, Messer BH Gas, Tvornica cementa Kakanj, Xella BH, ASA Prevent, Volkswagen, Centrotrans, Volksbank BH, Hotel Bristol Sarajevo, Bader Šamac, Telco, Graewe Tadiv, DHL, BBM Vareš, Alba Zenica, Emka Bosnia i GIZ.

Turnir se održava u sportskom centru MG-MAS, M. Gavrankapetanovića 3 u Sarajevu (Nedžarići) sa početkom u 8:30 h. Prvi udarac će izvesti rukovodilac Ekonomskog odjela Ambasade SR Njemačke, Florian Burkhardt. Proglašenje pobjednika predviđeno je u 17:15 h.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza