Sve je spremno za ovogodišnju 41. Unsku regatu

02.07.2013. 09:55 / Izvor: eKapija.ba
Sve je spremno za ovogodišnju 41. Unsku regatu

Organizacioni odbor ovogodišnje 41. Unske regate upriličio je danas press konferenciju povodom završnih priprema ove sportsko kulturne manifestacije.

Organizacioni odbor ovogodišnje 41. Unske regate upriličio je jučer press konferenciju povodom završnih priprema ove sportsko kulturne manifestacije.

Prisutnima su se obratili šefovi operativnih timova u slijedećem sastavu: šef operativnog tima za organizaciju Halid Toromanović, šef operativnog tima za sigurnost Mujo Koričić, šefica operativnog tima za privredu Emina Šehić, šefica operativnog tima za web i medije Mersiha Anadolac, šefica operativnog tima za marketing i pravna pitanja Arijana Šabić i šef operativnog tima za prijave i raspored plovila na vodi Enver Mustafić, javlja portal mojusk.ba

Prema njihovim riječima ove godine se očekuje oko 500 učesnika,kako raftera tako i kajakaša, ali taj broj još uvijek nije konačan jer iz dana u dan stižu nove prijave, učesnici dolaze iz Slovenije, Hrvatske, Italije, Španije ali i iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Oni su danas istakli kako Unska regata treba da bude jedna od vodećih kulturno sportskih manifestcija u BiH, da promovira sve turističke potencijale našeg kantona i BiH i da kao takva treba da bude prepoznatljiva i u Evropi ali i u cijelom svijetu.

Posebno su naglasili veliku zainteresovanost medija, ali i obilazak veći broj privrednih subjekata sa područja cijele BiH, pa su tako i „Zlatni sponzor“ ove godine dolazi iz Tešnja a riječ je o Hifa OIL-u kojem su se pridružili i naftaši USK-a. Na press konferenciji spomenuto je još nekoliko „Zlatnih ponzora“ poput m:tela, Meggla, KOV-Grada,  Hotela Sedra, HUT Adune, zatim Auto Centra Turbo Trade, Adne-Commerc,  Entkomerca, FIS-a, te nakon nekoliko godina i povratak Stage arta na regatu, koji je na sebe preuzeo veći dio organizacijskih poslova.

Pored brojnih učesnika, novinarima je prezentiran i kulturno zabavni program. Tako će u Kulen Vakufu na otvaranju regate goste i učesnike zabavljati BIHIBICA, udruženje kuhara i barmena BiH, drugo veče u Lohovu upotpunosti je pripalo organizaciji Opal grupe, koja će za sve prisutne obezbjediti dva stagea, tako da zabave neće nedostajati. U kampu u Lohovu organizatori pripremaju i sportske aktivnosti učesnika, poput povlačenja užeta i bacanja kamena s" ramena, a za što će biti obezbjeđene i simbolične nagrade. Večer u Bihaću i završna večer u Bosanskoj Krupi bit će prava muzička zabava uz domaće izvođače Donnu Ares, Almu Tucaković, Liniju života i The Babe Barbarella ESFF Band.

Pored brojnih novina u organizaciji ovogodišnje regate posebno se ističe i novi Pravilnik o sadržaju i načinu organizacije Unske regate, a jedna od novina je i ta da nema unošenja alkohola u čamac a što će biti i strogo sankcionisano ukoliko se ovo pravilo prekrši, zatim  zabrana bacanja flaša i limenki u rijeku Unu. Jedna od novina jeste i organizovanje utrke lađara, kajakaša i raftera od restorana „Sunce“ do Gradskog mosta u Bihaću a sponzori su za prve tri ekipe u sve tri kategorije obezbjedili vrijedne nagrade.

Oni koji se nisu još odlučili da li učestvovati na regati, prijave još traju putem web stranice www.unaregata2013.ba

Neposredno prije sastanka predsjednik Organizacionog odbora dr. Šefik Smlatić  održao je sastanak sa kapetanom regate, pilotima, roniocima i ostalim članovima osiguranja, a na sastanku se je razgovaralo o osiguranju najopasnijih dijelova Une, i odgovornostima koje osiguranje i piloti preuzimaju na sebe.

izvor:mojusk.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza