Šveđanka Loreen pobjednica Eurosonga

28.05.2012. 10:00 / Izvor: Večernji List
Šveđanka Loreen pobjednica Eurosonga

Švedska je pobjednica ovogodišnjeg 57. Eurosonga. Kao što su kladionice i predviđale proteklog tjedna, atraktivna 28-godišnja Loreen, Šveđanka marokanskih korijena sa svojom pjesmom "Euphoria" doslovno je pomela konkurenciju u sinoćnjem finalu odražanom u Kristalnoj dvorani u Bakuu.

Švedskoj je ovo ukupno peta pobjeda na Eurosongu, jedna je od naujspješnijih zemalja na ovom natjecanju. Švedska je vodila već od prve minute glasovanja, dok su se za drugo mjesto u napetoj završici nadmetale Srbija i Rusija. Više sreće sinoć u glavnom gradu Azerbajdžana imale su simpatične ruske babuške odnosno etno pop bend "Buranovske babuške" sa svojom pjesmom "Party for everybody" osvojivši drugo mjesto`.

Na trećem mjestu slavila je Srbija koju je ove godine predstavljao Željko Joksimović s pjesmom "Nije ljubav stvar". Hrvatska je najveći broj bodova dala upravo Srbiji, dok smo deset dali Bosni i Hercegovini koju je predstavlja Maya Sar.

Prošlogodišnji pobjednik Azerbajdžan našao se ove godine na visokom četvrtom mjestu. Makedonska predstavnica Kaliopi osvojila je 12 mjesto, a Bosna i Hercegovina 18.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza