Svjetski poznati kuhar Rudolph stiže u Sarajevo na otvorenje "Mrvice"

15.09.2016. 08:29 / Izvor: Akta.ba
Svjetski poznati kuhar Rudolph stiže u Sarajevo na otvorenje 'Mrvice'

Rudolph van Veen holandski kulinarski majstor i televizijski voditelj u domovini je popularnost stekao zahvaljujući emisiji Life & Cooking.

Povodom otvaranja novog objekta popularne sarajevske cafe-pekare “Mrvica”, u Sarajevo će 1. oktobra, 2016. stići poznati kuhar svjetskog glasa, Rudolph van Veen, našoj publici poznat sa tv kanala 24kitchen. Posebno za ovu priliku bit će upriličeno druženje sa Rudolphom, koji će svoje vještine pokazati pred posjetiocima novog, drugog po redu, objekta cafe-pekare “Mrvica” u ulici Jelića.

"Ponosimo se činjenicom da je ovaj vrsni majstor svog zanata pristao biti naš gost i tako uveličati naše veliko otvorenje, koje pravimo zbog naših sugrađana kako bi imali nesvakidašnji događaj na kojem mogu ponesto naučiti, ali i probati neke od njegovih specijaliteta koje smo svi zajedno do sada mogli samo gledati na TV ekranima", istakla je Dina Ramić-Husomanović, vlasnica popularne "Mrvice". Kako je istakla, ovo je samo jedan u nizu poslovnih poteza kojima "Mrvica" želi organizirati susrete sa kuharima svjetskog glasa kako bi i Sarajevo imalo priliku da ih ugosti, a ljudi iz ove branše nauče mnogo toga novog i obogate svoju ponudu.

Rudolph van Veen holandski je kulinarski majstor i televizijski voditelj. U domovini je popularnost stekao zahvaljujući emisiji Life & Cooking, dok je međunarodnoj javnosti postao poznat zahvaljujući emisiji Rudolph's Bakery koja se emitira na kanalu 24Kitchen.

U 27. godini života osvojio je SVH Master titulu kao najviše holandsko priznanje koje se može osvojiti. Rudolph je prvi ponio obje titule u Holandiji "Master Chef" i "Master Patissier", dok je osvajao nagrade na takmičenjima od Frankfurta i Sidneja, do Londona i Singapura. Sa četvoricom kolega slastičara, 1999. osnovao je Dutch Pastry Team koji se bavi promocijom pekarstva i slastičarstva na nacionalnoj i internacionalnoj razini.

"Sve koji vole biti kreativni u kuhinji, a posebno one koji vole slatke delicije, pozivamo da nas posjete 1. oktobra i obećavamo im najslađe druženje godine uz Rudolpha i Mrvicu", poručila je Ramić-Husomanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza