Tajna Seville Premium maslina je u njihovoj jedinstvenoj recepturi!

04.08.2015. 12:03 / Izvor: Akta.ba
Tajna Seville Premium maslina je u njihovoj jedinstvenoj recepturi!

Seville masline su dobar izvor vitamina B, a ujedno imaju visok udio željeza, bakra te prehrambenih vlakana. Vitamin B je prirodni antioksidans koji štiti naš organizam od svakodnevnog stresa.

Maslina je ime za suptropsku zimzelenu biljku iz porodice maslina (Oleaceae). Razvija stablo koje je nepravilno, kvrgavo i razgranato. Listovi su kožnati i ovalni, na naličju tamnozelene boje, dok je donja strana lista bjelkasto-srebrne boje. Kada je u cvatu, maslina razvija bijele cvjetove u grozdovima, a plod je ovalnog oblika tamnozelene do crne boje.

Plod je bogat uljem, koji se tješti korištenjem pritiska kroz razne preše (hladna obrada) ili se izdvaja koristeći vruću vodu ili paru. Maslinovo drvo izuzetno je kvalitetno te se od njega izrađuje izuzetno skupocjen namještaj.

Energetska vrijednost 100 g zrelih konzerviranih maslina iznosi 115/481 kJ. Od toga sadrži 6,3% ugljikohidrata, 0,8% proteina i 10,7% masti. Od minerala masline sadrže značajnije količine kalcija (88 mg što čini 11% RDA), željezo (3,3 mg što čini 23,6% RDA), cinka (0,2 mg što čini 2% RDA), bakra (0,25 mg što čini 25% RDA) i selena (1 mcg što čini 2%).

Masline su blago mediteranskog podneblja iz kojeg se dobiva za zdravlje iznimno dragocjeno ulje. Kod sorti koje se koriste za konzumaciju cijeni se veći udio šećera, a manji udio ulja od uljarica. Zelene masline beru se prije nego su do kraja zrele tako da sadrže više polifenola, a crne masline koje se beru zrele sadrže više ulja.

Tvrtka Džajić Commerce je brand partner kompanije Agro Sevilla koja se bavi proizvodnjom, pakiranjem i izvozom maslina. Agro Sevilla je među vodećim izvoznicima mediteranskih maslina u svijetu.

Seville masline su dobar izvor vitamina B, a ujedno imaju visok udio željeza, bakra te prehrambenih vlakana. Vitamin B je prirodni antioksidans koji štiti naš organizam od svakodnevnog stresa.Tajna Seville PREMIUM maslina je u njihovoj jedinstvenoj recepturi te pomno kontroliranim uvjetima proizvodnje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza