TDR već šest godina uz Sarajevo Film Festival

05.07.2012. 14:03 / Izvor: eKapija.ba
TDR već šest godina uz Sarajevo Film Festival

TDR, vodeći regionalni proizvođač cigareta, šestu je godinu zaredom sponzor 18. Sarajevo Film Festivala, koji se ove godine održava od 6. do 14. jula/srpnja. Sarajevo Film Festival je najveći i najpoznatiji međunarodni filmski festival u regiji. Podržavajući ovu jedinstvenu kulturnu manifestaciju na kojoj će biti prikazano čak 210 filmova iz 56 zemalja, TDR nastavlja s tradicijom podrške značajnim kulturnim događanjima te daje svoj doprinos razvoju jedne od najvažnijih kulturnih i društvenih manifestacija u regiji.

Pružanje podrške SFF-u i razvoju kulture samo je dio TDR–ovog programa društvene odgovornosti u Bosni i Hercegovini, u okviru kojeg kompanija pomaže projekte odabrane prema kriterijima izvrsnosti, inovativnosti i važnosti za opće dobro. Tako je početkom ove godine TDR s donacijom od 75.000 KM pomogao rad tri doma za djecu bez roditeljske staranja: Dječijem domu "Rada Vranješević" u Banja Luci, Dječijem domu "Dom porodica" u Zenici i Stadlerovom dječijem domu "Egipat" u Sarajevu.

TDR je jedna od najsnažnijih hrvatskih proizvodnih kompanija i jedan od vodećih izvoznika koji svoje proizvode plasira na 15 tržišta. Tržište BiH izuzetno je važno za poslovanje TDR-a. S 2,9 milijardi prodanih cigareta u 2011. i 32,7 miliona eura prihoda ostvarenih u istoj godini, TDR je lider na duhanskom tržištu Bosne i Hercegovine. Tržišni udio vodećeg regionalnog proizvođača cigareta na bosansko-hercegovačkom tržištu iznosi 32,5 posto. TDR je u prošloj godini u proračun BiH uplatio oko 140 miliona eura. TDR je proglašen i najboljim hrvatskim izvoznikom u Bosnu i Hercegovinu za što mu je dodijeljena nagrada "Zlatni ključ" udruge Hrvatski izvoznici.

TDR ove godine slavi 140 godina od osnivanja. Povodom te velike obljetnice Ronhill, najsnažniji cigaretni brend na regionalnom tržištu te ujedno i najvažniji brend TDR-a, dobio je prestižno, slavljeničko izdanje - Ronhill prestige edition. Od nastanka 1979. godine Ronhill je jedna od najpoznatijih cigareta u Hrvatskoj i regiji, a danas se pojavljuje u 13 ekstenzija i prisutan je na 13 tržišta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza