Pauza / KULTURA I FILM

Telemach dovodi "No Borders Orchestra" u Sarajevo

14.08.2018. 15:11 / Izvor: Akta.ba

U okviru velike regionalne turneje No Borders Orchestra, (NBO), ansambl u kojem sviraju vrhunski profesionalni muzičari sa prostora bivše Jugoslavije 20. augusta u Sarajevu u Domu Armije održaće koncert. 

Zanimljivo je da će u glavnom gradu BiH biti održana i umjetnička radionica za djecu u saradnji sa organizacijom „Mali Mozart“, ali i da je gostovanje ovog umjetničkog sastava u Sarajevu koji promoviše raznovrsnost, integraciju i duh prijateljstva osigurala kompanija Telemach, koja je ujedno i telekomunikacijski partner događaja. 

Učesnici koncerta su i vrsni violinista Stanko Madić, Saša Mirković i Premil Petrović. NBO orkestar će u okviru turneje Balkan Season održati i koncerte u Budvi, Prizrenu, Sarajevu i Beogradu. Podršku ovom projektu pružili su i  Austrijska ambasada u Sarajevu, UNDP i Unicef sa projektom «Dijalog za buducnost», Unicredit banka, Fond za otvoreno društvo, Gete institut i Regional Cooperation Council. 

Ovogodišnjim koncertima „No Borders Orchestra“ započinje projekat Balkan Season, sa kojim će svake godine ići na regionalnu ljetnju turneju. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza