Telemach dovodi "No Borders Orchestra" u Sarajevo

14.08.2018. 15:11 / Izvor: Akta.ba
Telemach dovodi 'No Borders Orchestra' u Sarajevo

Ovogodišnjim koncertima "No Borders Orchestra" započinje projekat Balkan Season.

U okviru velike regionalne turneje No Borders Orchestra, (NBO), ansambl u kojem sviraju vrhunski profesionalni muzičari sa prostora bivše Jugoslavije 20. augusta u Sarajevu u Domu Armije održaće koncert. 

Zanimljivo je da će u glavnom gradu BiH biti održana i umjetnička radionica za djecu u saradnji sa organizacijom „Mali Mozart“, ali i da je gostovanje ovog umjetničkog sastava u Sarajevu koji promoviše raznovrsnost, integraciju i duh prijateljstva osigurala kompanija Telemach, koja je ujedno i telekomunikacijski partner događaja. 

Učesnici koncerta su i vrsni violinista Stanko Madić, Saša Mirković i Premil Petrović. NBO orkestar će u okviru turneje Balkan Season održati i koncerte u Budvi, Prizrenu, Sarajevu i Beogradu. Podršku ovom projektu pružili su i  Austrijska ambasada u Sarajevu, UNDP i Unicef sa projektom «Dijalog za buducnost», Unicredit banka, Fond za otvoreno društvo, Gete institut i Regional Cooperation Council. 

Ovogodišnjim koncertima „No Borders Orchestra“ započinje projekat Balkan Season, sa kojim će svake godine ići na regionalnu ljetnju turneju. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza