Telemach košarkaški kamp od 1. do 13. jula na Bjelašnici​

12.06.2018. 15:22 / Izvor: Akta.ba
Telemach košarkaški kamp od 1. do 13. jula na Bjelašnici​

Kompanija Telemach u saradnji sa košarkaškim klubom "KOŠ"  i ove godine organizuje jedinstveni ljetni "Telemach košarkaški kamp".

Kompanija Telemach u saradnji sa košarkaškim klubom "KOŠ"  i ove godine organizuje jedinstveni ljetni "Telemach košarkaški kamp" na Bjelašnici, koji će tokom sedam dana trajanja okupljati mlade košarkaške nade uzrasta od 8 do 18 godina, te im pružiti mogućnost nadogradnje vještine individualne tehnike, kao i same košarkaške taktike.

Svrha ovog kampa, koji će se održavati u periodu od 1.07. -  07.07. i zavisno od broja prijavljene djece  od 07.07. - 13.07. tekuće godine je, kako kažu organizatori, da se mladi usmjere ka sportu kao zdravoj životnoj navici, uživajući u boravku na planini i svježem zraku u društvu svojih vršnjaka. Polaznici Kampa će boraviti u hotelu "Bjelašnica", a Telemach ove godine nagrađuje i jednu osobu besplatnim učešćem.

"Cilj nam je afirmisati mlade sportiste, omogućiti im nadogradnju sportskih vještina, kao i pokazati kako se individualnim radom i pojačanim aktivnostima može doći do zajedničkog cilja u izgradnji vrhunskih sportskih ličnosti. Telemach košarkaški kamp ove godine nagrađuje i jednog polaznika besplatnim učešćem. Zainteresovani za učešće u nagradnoj igri nam mogu poslati odgovor na pitanje koje glasi - Zašto baš on/ona treba da osvoje ovu nagradu – na mail zastobasja@telemach.co.ba  a mi ćemo  neposredno pred početak kampa objaviti ime pobjednika", rekao je Kenan Đonko, CMO Telemach-a.

Izvršna direktorica Udruženja K.K."KOŠ" Šejla Bukva ističe da u organizaciji ovog jedinstvenog događaja sudjeluju i brojni bh. klubovi, kao što su ŽKK Konjic, ŽKK i KK Tešanj, ŽKK Željezničar Sarajevo, KK Kiseljak,  ŽKK Igman Istočno Sarajevo i KK Modriča. 

"Zadovoljstvo nam je što već drugu godinu zaredom organizujemo Telemach košarkaški kamp. Pozivamo svu djecu i mlade da se prijave, jer pored edukacije, zabava je ono po čemu će svakako pamtiti učešće u kampu. Po završetku radnog dijela dana, imamo mnogo zabavnog sadržaja, uz posebnu brigu o samoj sigurnosti učesnika. Zaštitno lice Kampa je naš sjajni Džanan Musa od kojeg polaznici mogu naučiti mnogo toga. Napominjemo da se učesnici kampa  još uvijek mogu prijaviti putem broja telefona 061 980 777 i 033 211 115 ili putem naše FB stranice-Telemach košarkaški kamp Bjelašnica", kazala je Šejla Bukva, dodavši i to da se svaki dan na Facebook stranici predstavljaju učesnici kampa, organizatori, treneri, kao i sami polaznici.

  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza