The Game of Thrones ponovo u Hrvatskoj

06.05.2021. 08:30 / Izvor: Akta.ba
The Game of Thrones ponovo u Hrvatskoj

Zbog popularne serije, Dubrovnik i okolicu godišnje posjeti oko 60.000 ljudi, a serija je snimana i u Splitu, Šibeniku, Trogiru i Makarskoj.

Prema najpopularnijem internetskom filmskom portalu IMDb, snimanje pretpriče o popularnoj seriji Game of Thrones održat će se i u Hrvatskoj.

Počelo je snimanje nove serije iz svjetski poznate sage o Georgeu R. R. Martinu. Serija Zmajeva kuća (House of the Dragon) je predpriča legendarne serije Igre prijestolja, a temelji se na materijalu iz romana Vatra i krv. Dugo očekivana serija snimat će se i u Hrvatskoj, a produkcijski tim trenutno se nalazi u zaljevu Holywell u Cornwallu, gdje se krajem prošlog mjeseca odvijala gradnja mjesta snimanja. Osim u Hrvatskoj, serija će se snimati i na Islandu, Maroku i Watfordu u Velikoj Britaniji.

Scene za Game of Thrones snimaju se u Hrvatskoj od druge sezone, što je zemlji dalo veliki turistički zamah, posebno u Dubrovniku. Prema studiji provedenoj 2017. godine, Dubrovnik je posjetilo 244.415 turista zbog Igre prijestolja između 2012. i 2015. godine, a potrošili su 126 miliona eura.

Zbog popularne serije, Dubrovnik i okolicu godišnje posjeti oko 60.000 ljudi, a serija je snimana i u Splitu, Šibeniku, Trogiru i Makarskoj, javlja Croatia Week.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza