The Geek Gathering po drugi put u Osijeku okupio svjetske IT stručnjake

14.05.2014. 13:53 / Izvor: eKapija.ba
The Geek Gathering po drugi put u Osijeku okupio svjetske IT stručnjake
OTVORI GALERIJU

Od 8. do 10. svibnja 2014. godine održala se druga po redu konferencija The Geek Gathering namijenjena developerima i zaljubljenicima u IT. Pretkonferencijski dan bio je rezerviran za 5 četverosatnih radionica.

Od 8. do 10. svibnja 2014. godine održala se druga po redu konferencija The Geek Gathering namijenjena developerima i zaljubljenicima u IT. Pretkonferencijski dan bio je rezerviran za 5 četverosatnih radionica koje su održali stručnjaci iz područja developmenta.

Prvi konferencijski dan otvorio je dogradonačelnik Osijeka, Vladimir Ham, a nakon njega je uslijedilo uvodno predavanje zvijezde ovogodišnjeg The Geek Gatheringa, Douglasa Crockforda, poznatog i kao oca JSON-a. Tijekom dvodnevne konferencije u poslovnim centrima Kappa i Oculus (bivši Litokarton) održalo se čak 20 predavanja informatičkih stručnjaka kojima je prisustvovalo 300-tinjak geekova i predavača.

Majstori kotlića i ove su godine bili zaduženi za spravljanje fiša i čobanca za sve sudionike, a novitet je bio gulaš od gljiva za vegeterijance.

U RETROgaming zoni su tijekom petka i subote bili izloženi brojni primjerci konzola spremni za odmjeravanje snaga u najpopularnijim igrama prošlih desetljeća. Tako su svi zainteresirani mogli besplatno igrati Super Nintendo, Amigu, Flipere i RedBull F1 kokpit. U subotu je bio organiziran turnir s kojeg su najs(p)retniji kući odnijeli vrijedne nagrade. Na The Geek Gatheringu je održano i specijalno predstavljanje hrvatske igrice The Red Solstice (IRONWARD/Hrvatska).

Osim gastronomskih specijaliteta i igrica, sudionicima su na raspolaganju bili i besplatni bicikli kojima su se mogli provozati i upoznati ljepote Osijeka i okolice, a jedna od zanimljivosti je i solarni automobil učenika Elektrotehničke i prometne škole koji je bio izložen u dvorištu nekadašnjeg Litokartona.

Svi sudionici konferencije su zahvaljujući UX Passionu, tvorcima Wall of Tweetsa, tijekom sva tri dana mogli pratiti tweetove putem hashtaga #TGGcon. Na velikim monitorima su u realnom vremenu dijelili svoje doživljaje i pohvale s ostalim sudionicima i korisnicima Twittera.

Poslastica za kraj ovogodišnjeg The Geek Gatheringa bio je koncert The Bambi Molestersa u Kinu Europa na kojem su se geekovi, ali i ostali zainteresirani mogli zabaviti uz odličnu glazbu.

Organizatori su veoma zadovoljni odazivom te se nadaju da će Osijek uz organiziranje manjih informatičkih zbivanja postati regionalni centar za moderne tehnologije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza