Treći gastro sajam "Fojnička trpeza" u Fojnici

26.10.2015. 14:29 / Izvor: Akta.ba
Treći gastro sajam 'Fojnička trpeza' u Fojnici

Ova manifestacija je održana u sklopu projekta pod nazivom "Podrška ruralne ekonomije u srednjoj Bosni, kroz razvoj poljoprivrede i ruralnog turizma".

Fojnica U organizaciji Caritasa Biskupske konferencije BiH i Udruženja „Arterural“ za razvoj ruralnog turizma u BiH i suorganizatora Udruženja „Fojnička žena“ Fojnica je na platou hotela „Stari grad“ u Fojnici je po treći put priređen gastro sajam „Fojnička tpeza“. Ova manifestacija je održana u sklopu projekta pod nazivom „Podrška ruralne ekonomije u srednjoj Bosni, kroz razvoj poljoprivrede i ruralnog turizma“.

"Evo po treći put organiziramo ovu manifestaciju. Ove godine nas je manji broj izlagača, njih dvadesetak iz Fojnice, Kreševa, Kaknja, Vareša a imamo učešće i dva udruženja „Fojnička žena“ i „Forum žena“ iz Vareša. Učestvuju sa svojom ponudom i hotel „Reumal“ i „Aquareumal“ Fojnica, kao i restoran „Central“ i hotel „Stari grad“ Fojnica", kaže Danijela Bošnjak,koordinatorica projekta u Caritasu Biskupske konferencije BiH i dodaje: "Cilj ove manifestacije je promocija lokalnih proizvoda ovih lokalnih proizvođaća ovih nekoliko općina, povezivanje malih proizvođaća i razmjena iskustava. Tu imamo domaće proizvode zdrave hrane, sirevi, voće povrće, džemovi, sokovi, sirće, pekmezi, razna brašna, likeri, rakije, medovi..., a predstavljeni su i ručni radovi ovog kraja, kao i rude sa ovih područja. Posjetitelji sajma mogu degustirati razna jela i pića ovog kraja". 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza