Tri prateće utrke sarajevskog polumaratona za sve društvene kategorije

08.09.2016. 16:05 / Izvor: Akta.ba

Jubilarno 10. izdanje sarajevskog Coca-Cola polumaratona održat će se u nedjelju, 18. septembra sa početkom u 9 sati ispred BBI Centra.

Sa sloganom “Half marathon, Full experience“ jubilarno 10. izdanje sarajevskog Coca-Cola polumaratona održat će se u nedjelju, 18. septembra sa početkom u 9 sati ispred BBI Centra. Uz one najspremnije koji će trčati polumaraton dužine 21 kilometar, individualno ili štafetno,  više od 1000 rekreativaca će učestvovati na utrci “Novo Nordisk Fun Run“ dužine 4 kilometra, utrci za djecu “Nesquik Kid's Run“ te “Run with me“ događaju koji će osobama sa invaliditetom pružiti mogućnost da uživaju u sportskim aktivnostima. Prijave i uplate kotizacija za “Novo Nordisk Fun Run“ i “Nesquik Kid's Run“ moguće je izvršiti 16. i 17. septembra na trećem spratu BBI Centra ili na dan trke u zoni starta, a količina brojeva je ograničena na 300 za dječiju trku i 800 za Fun Run trku-šetnju.

Za sve one kojima je 21 kilometar prevelik izazov, organizatori iz Udruženja Marathon Sarajevo veliku pažnju su posvetili popratnim utrkama sarajevskog polumaratona. “Sugrađani i sugrađanke svih dobi i uzrasta dobrodošli su na neku od utrka. Novo Nordisk Fun Run utrka i šetnja  i dalje je dostupna svima koji ne mogu istrčati polumaraton, ali mogu lagano prošetati ili pretrčati 4 kilometra. Želja nam je da se djeca što ranije počnu baviti sportom i sretni smo što ove godine imamo Nesquik utrku samo za njih. Sa “Run with me“ utrkom šaljemo poruku jednakosti i zajedništva i pružamo priliku osobama sa poteškoćama u razvoju da uživaju u sportskim aktivnostima“, istakao je direktor Udruženja Marathon Sarajevo, Erol Mujanović, te dodao da je ponosan što je ovaj desetogodišnji projekat doprinio ekspanziji rekreativnog trčanja u Bosni i Hercegovini.

"Raduje nas da je u godini u kojoj obilježavamo jubilej saradnje Coca-Cole i Udruženja Sarajevo Marathon, najavljen najveći broj učesnika utrke do sada. U proteklih deset godina, polumaraton je dokazao svoj značaj za zajednicu, a time i za nas, kao domaću kompaniju koja brine za dobrobit zajednice u kojoj posluje. Posebno nas raduje da će i ove godine Coca-Colini zaposlenici učestvovati u Sarajevo Coca-Cola polumaratonu i Fun Run utrci čime najbolje pokazujemo posvećenost promociji aktivnog životnog stila, a partnerstvom na ovom značajnom projektu i doprinosu kvalitetu života u  našoj zajednici," rekla je Alma Šahbaz, rukovoditeljica odnosa s javnošću Coca-Cole HBC B-H Sarajevo.

Pokrenut kao simbolična utrka kojom se tada želio obilježiti Međunarodni dan bez automobila, sarajevski polumaraton danas je postao značajan termin u kalendarima trkača i trkačica iz cijelog svijeta. Decenijski rad na promociji sporta i zdravog načina života učinio ga je  najmasovnijim sportskim projektom u Bosni i Hercegovini koji prate i brojni svjetski mediji te time igra ulogu velikog ambasadora našeg grada i države.

Organizaciju 10. Sarajevo Coca-Cola polumaratona i ostalih utrka podržavaju: Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Konzum, Novo Nordisk, G-Drive, Bosnalijek, Nestle, Orthomol sport, Pharma Maac,  Kakanj Cement, Tosama, New Event, Američka ambasada u BiH, Go free, Residence Inn Marriott, Courtyard Marriott, Hostel Massimo, Biona, Posao.ba, Securitas, Garmin, Intersport, Starline, Carslberg, Symphony, Ekopak, Merkur osiguranje, Poliklinika Al Tawil, GBT, Zlatar Sofić, D&H Agency, Life Line, Kult, Vlada Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Centar Sarajevo, BBI Centar, Sarajevo City Centar, kao i medijski pokrovitelji Klix.ba, Antena Sarajevo, N1 TV, akta.ba.

Sve ostale informacije o 10. Sarajevo Coca-Cola polumaratonu dostupne su na www.sarajevomarathon.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza