Tri pretpremijere od 29. maja na programu u Family Centru Ekran Zenica

29.05.2014. 10:23 / Izvor: eKapija.ba

Novu filmsku sedmicu otvaramo pretpremijernim projekcijama filma „Ko preživi, pričaće“ (“A million way to die in the west”) koji nam stiže od autorskog tima senzacionalne komedije TED.

Novu filmsku sedmicu otvaramo pretpremijernim projekcijama filma „Ko preživi, pričaće“ (“A million way to die in the west”) koji nam stiže od autorskog tima senzacionalne komedije TED.  Dok su Set Makfarlan i njegove kolege scenaristi Alek Salkin i Velesli Vajld dovršali budući debitantski blokbaster TED odmarali su i gledali vestern klasik sa Klintom Istvudom. Stari prijatelji i saradnici počeli su da izbacuju šale i ideje o snimanju nekonvencionalnog vesterna. Uskoro su odlučili da bi ovaj komični preokret na račun samog žanra trebalo da bude njihov slijedeći projekat. Autori su osjećali da nije u potpunosti bilo naopako živjeti na Zapadu u to vrijeme, pa im se dopala zamisao da sve istraže kroz savremenu prizmu.

Set Makfarlan je režiser, producent, ko-scenarista i igra glavnu ulogu kukavičkog pastira,Alberta. Nakon što Albert odbije da učestvuje u obračunu, njegova prevrtljiva djevojka će ga ostaviti zbog drugog. Kad misteriozna i lijepa žena dojaše u grad, ona će mu pomoći da pronađe hrabrost i njih dvoje će početi da se zaljubljuju. Ali kad njen muž, ozloglašeni odmetnik dođe u potrazi za osvetom, pastir će morati da testira svoju novootkrivenu hrabrost.

Termini projekcija svaki dan od: 16:00, 18:00 i 20:30 sati.

Jedan od najpoznatijih animiranih filmova dobio je svoju igranu inačicu, a omiljenu opaku vilu utjelovila je upravo najveća holivudska zvijezda – Angelina Jolie u filmu “Gospodarica zla (3D)” (Maleficent). Film koji okuplja cijelu porodicu i donosi najzanimljiviju kombinaciju avanture, bajke i čarolije u dosad neviđenoj tehnici pričanja legendarne priče s potpisom Walt Disney studija, priču koja je svježi pogled na svima znanu bajku o Trnoružici.  Ovoga puta tu priču gledamo iz perspektive glavnog zlikovca, moćne čarobnice Zlurade. Zlurada je bila lijepa mlada žena dobra srca koja je odrasla u idiličnom i mirnom šumskom kraljevstvu. Jednog dana vojska je napala njenu zemlju i zaprijetila harmoniji zajednice. Zlurada tada odlučuje biti najveći zaštitnik i borac protiv napada, ali upravo taj čin donosi joj veliku nepravdu, njeno dobro i hrabro srce pretvoreno je u hladni kamen.

Termini projekcija svaki dan od: 14:00 i 19:00 sati

Subotom i nedjeljom od: 12:00, 14:00 I 19:00 sati

Ne propustite pogledati i debitantski uradak sa Selmom Alispahić, a priča u jednoj od naslovnih uloga  prati isprepletene živote dvojice rođaka Hakima i Feysala, tinejdžera koji maštaju o boljem životu u Njemačkoj te Medine i njene bolesne kćerke. U filmu “Slomljene dagnje” (“Broken mussels”) oni na komičnan način pokušavaju da uspiju u unosnoj prodaji školjki na pijacama Istanbula a sve to će rezultirati Medininim misterioznim nestankom i potragom koja vodi u nesagledive vrtloge trgovine ljudskim organima.

Termini projekcija svaki dan od: 20:00 sati

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza