Tri stvari za mentalni i fizički detoks

25.08.2018. 11:21 / Izvor: Nezavisne novine
Tri stvari za mentalni i fizički detoks

Vratili ste se s godišnjeg odmora, mislite da ste se odmorili, međutim i dalje se osjećate premoreno, nezadovoljno i kao da jednostavno nemate dovoljno energije.

Vratili ste se s godišnjeg odmora, mislite da ste se odmorili, međutim i dalje se osjećate premoreno, nezadovoljno i kao da jednostavno nemate dovoljno energije. Vrlo vjerovatno iz svoje svakodnevice niste izbacile sljedeće stvari koje vas svakodnevno demotivišu i umaraju.

Slatkiši

Osim što mijenjaju cifru na vagi, slatkiši su odgovorni za mnoge procese koji se događaju u našem tijelu. Šećer je jedan od glavnih uzročnika akni i masne kože, ali i umora kojeg se nikako ne možete riješiti, ma koliko god da spavate. Smanjite unos nezdravih slatkiša i ugljenih hidrata i nakon samo nekoliko dana osjećaćete promjenu i dobiti energiju.

Nepoželjne osobe na društvenim mrežama

Iako vas neprestano živciraju i izbace iz takta, vi i dalje pratite osobe koje ne podnosite i tako se iz dana u dan punite lošom energijom. Ponekad i vi sami sebi postanete nepoželjna osoba zbog svih onih savršeno istreniranih tijela koja vas bombarduju na news feedu. Stanite tome ukraj, prestanite pratiti ljude koji vas nerviraju ili utiču na to da se loše osjećate u vezi sebe i posvetite se izgrađivanju sebe kao osobe koja se upoređuje samo sa sobom iz prošlosti, a ne s drugima.

Negativna energija

Iako se ne radi o fizičkoj stvari, negativna energija uzročnik je svih negativnih emocija koje osjećamo. Prostor u kojem provodite najviše vremena osvježite eteričnim uljima lavande, obavezno ga održavajte čistim i urednim pa se u slobodno vrijeme posvetite meditaciji i čitanju motivacionih knjiga

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza