Triatlon kup "Kulin ban" na Boračkom jezeru od 6. do 8. septembra

15.08.2019. 14:37 / Izvor: Fena
Triatlon kup 'Kulin ban' na Boračkom jezeru od 6. do 8. septembra

Predsjednik Triatlon asocijacije u BiH Elmir Hadžialić ističe da će glavna utrka u disciplini "Sprint triatlon" biti održana 7. septembra s početkom u 15 sati na Boračkom jezeru.

Triatlon asocijacija u BiH, kao punopravna članica Olimpijskog komiteta BiH, Svjetske triatlon asocijacije i Evropske triatlon unije organizuje 16. međunarodni triatlon kup "Kulin ban Boračko jezero 2019.", koji će biti održan od 6. do 8. septembra. 

Predsjednik Triatlon asocijacije u BiH Elmir Hadžialić ističe da će glavna utrka u disciplini "Sprint triatlon" biti održana 7. septembra s početkom u 15 sati na Boračkom jezeru.

"Sprint triatlon je sport koji se sastoji od disciplina plivanje na 750 m, vožnje bicikla 20 km i trčanja 5 km. Kao jedan od najmlađih olimpijskih sportova, triatlon ima tendenciju rasta popularnosti u svijetu i sve veći broj pristalica i članova Triatlon asocijacije i klubova po cijeloj BiH", rekao je Hadžialić.  

Dodaje da je triatlon sport za ljude svih dobnih skupina, svih razina sportske pripremljenosti, ne poznaje spolne granice i uključuje ljude iz svih razina društva. 

Na takmičenju će učestvovati više od 100 takmičara. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza