Trnovo: Održan radni sastanak na temu zimska sezona i EYOF 2019

08.12.2018. 09:26 / Izvor: Akta.ba
Trnovo: Održan radni sastanak na temu zimska sezona i EYOF 2019

Bjelašnica će biti centar održavanja Evropskog omladinskog olimpijskog takmičenja.

Jučer je u organizaciji Općine Trnovo održan radni sastanak na temu Zimska sezona 2018/2019, koja će ove godine zbog vrlo bogatog sadržaja zasigurno privući više posjetilaca nego ranijih godina.

Povod više je i održavanje Evropskog omladinskog olimpijskog takmičenja – EYOF 2019, od 9. do 16. februara, a većina, zapravo najvažnija borilišta će biti na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici. Naime, na prostoru Bjelašnice očekuje se veliki broj posjetilaca ove zimske sezone, otvorenje prema riječima rukovodioca ski-centra ZOI`84 očekuje se sredinom decembra, a na 29. decembar održat će se koncert Bijelog Dugmeta.

Do sada je najveća posjećenost bila u januaru dok ove godine u februaru mjesecu Bjelašnica će biti centar održavanja Evropskog omladinskog olimpijskog takmičenja, na kojem će učestvovati 1500 takmičara iz 50 zemalja, te oko 1200 mladih aktivista i volontera iz BiH.

Općina Trnovo inicirala je ovaj sastanak, kojem su prisustvovali predstavnici EYOF-a 2019 na čelu sa direktorom Senahidom Godinjakom, zatim predstavnici ZOI-a, predstavnici firmi koje su potpisale Ugovore za zimsko održavanje lokalnih puteva ovog područja te predstavnici MUP-a KS; načelnik VI policijske uprave, pomoćnik komandira jedinice za saobraćaj, komandir policijske stanice Trnovo i komandir policijske stanice Hadžići.

Pojedinačni ciljevi na kojima rade svi prisutni u konačnici sažimaju jedan jedinstveni cilj a to je da sve bude spremno za početak zimske sezone, održavanje EYOF-a i da sva događanja prođu u najboljem redu.

Na sastanku je dogovoreno djelovanje svih učesnika, izloženi njihovi operativni planovi i dogovorene dalje aktivnosti i poduhvati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza