Kad je prevruće za kuhanje: Recept za najlakši doručak koji baš svatko može napraviti
Recept za "overnight oats" je vrlo jednostavan te ne iziskuje nikakvo kuharsko znanje, a idealan je kada je prevruće za kuhanje.
Zobena kaša sjajan je izbor za doručak. No rijetko tko uživa u vrućoj kaši kada se temperature u termometru popnu do neslućenih granica. Tada na scenu stupaju overnight oats, odnosno zobena kaša bez kuhanja.
Zobene pahuljice ostavljaju se da odstoje u mlijeku ili drugoj sličnoj tekućini preko noći – u hladnjaku. U tom postupku one omekšaju te postanu ugodne za jelo. Sljubiti ih možete s različitim voćem, orašastim plodovima, sjemenkama i zaslađivačima.
Recept za overnight oats je vrlo jednostavan te ne iziskuje nikakvo kuharsko znanje. Najvažniji dio u cijelom postupku jest sjetiti se napraviti ih večer prije.
Sastojci za zobenu kašu bez kuhanja:
- 150 ml mlijeka ili zamijene za mlijeko
- 65 ml voćnog jogurta
- 50 g zobenih pahuljica
- 1 žlica meda
- ½ čajne žličice ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
Priprema zobene kaše bez kuhanja:
U staklenki pomiješajte mlijeko i jogurt s medom i ekstraktom vanilije. Začinite s malo soli pa dodajte zobene pahuljice i sve dobro promiješajte. Poklopite i stavite u hladnjak preko noći.
Ujutro poslužite hladnu zobenu kašu s dodacima po želji. U nju možete dodati voće poput banane, borovnica, malina, jabuka, kruška, breskva i slično.
Obavezno dodajte i neki izvor zdrave masnoće – od različitih sjemenki do orašastog voća ili maslaca od orašastog voća. Dobar tek!
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.