Kad je prevruće za kuhanje: Recept za najlakši doručak koji baš svatko može napraviti

24.06.2022. 11:36 / Izvor: punkufer
Zobena kaša

Recept za "overnight oats" je vrlo jednostavan te ne iziskuje nikakvo kuharsko znanje, a idealan je kada je prevruće za kuhanje.

Zobena kaša sjajan je izbor za doručak. No rijetko tko uživa u vrućoj kaši kada se temperature u termometru popnu do neslućenih granica. Tada na scenu stupaju overnight oats, odnosno zobena kaša bez kuhanja.

Zobene pahuljice ostavljaju se da odstoje u mlijeku ili drugoj sličnoj tekućini preko noći – u hladnjaku. U tom postupku one omekšaju te postanu ugodne za jelo. Sljubiti ih možete s različitim voćem, orašastim plodovima, sjemenkama i zaslađivačima.

Recept za overnight oats je vrlo jednostavan te ne iziskuje nikakvo kuharsko znanje. Najvažniji dio u cijelom postupku jest sjetiti se napraviti ih večer prije.

zobene

Sastojci za zobenu kašu bez kuhanja:

  • 150 ml mlijeka ili zamijene za mlijeko
  • 65 ml voćnog jogurta
  • 50 g zobenih pahuljica
  • 1 žlica meda
  • ½ čajne žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli

Priprema zobene kaše bez kuhanja:

U staklenki pomiješajte mlijeko i jogurt s medom i ekstraktom vanilije. Začinite s malo soli pa dodajte zobene pahuljice i sve dobro promiješajte. Poklopite i stavite u hladnjak preko noći.

Ujutro poslužite hladnu zobenu kašu s dodacima po želji. U nju možete dodati voće poput banane, borovnica, malina, jabuka, kruška, breskva i slično.

Obavezno dodajte i neki izvor zdrave masnoće – od različitih sjemenki do orašastog voća ili maslaca od orašastog voća. Dobar tek!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza