EU agri

Pauza / TURIZAM I GASTRO

EU4AGRI u povodu Svjetskog dana turizma objavljuje konkurs za najbolju fotografiju

S ciljem promocije ljepota ruralnih područja u BiH, doprinoseći na taj način i promociji turizma u BiH, projekti EU4AGRI & EU4AGRI-Recovery pozivaju sve ljubitelje fotografije da učestvuju u nagradnom takmičenju.

27.09.2022. 10:36 / Izvor: Akta.ba

S ciljem promocije ljepota ruralnih područja u Bosni i Hercegovini, doprinoseći na taj način i promociji turizma u Bosni i Hercegovini, projekti EU4AGRI & EU4AGRI-Recovery pozivaju sve ljubitelje fotografije da pošalju svoje uratke, te da tako učestvuju u nagradnom takmičenju i dobiju priliku da osvoje vrijedne nagrade.

Fotografije treba da predstavljaju odmor u Bosni i Hercegovini kroz foto-objektiv bh. prirode imajući posebnu poveznicu sa bh. ruralnim turizmom, putom BiH ka Evropskoj uniji, ljepotama bh. poljoprivrede “od njive do stola”, biodiverzitetom bh. prirodnih ljepota, bh. ekologijom, ženama i mladim, sportsko-reakreativnim sadržajima, kulturno-historijskom naslijeđu BiH, te regeneracijom ruralnih područja. Fotografije trebaju biti napravljene vodoravno (landscape) sa najmanjom rezolucijom od 1200 x 630 piksela.

U nagradnom takmičenju mogu učestvovati svi fotografi/kinje, umjetnici/ce, građani/ke BiH, koji do 15. 10. 2022. godine na e-mail adresu pošalju originalne i kreativne fotografije na temu  „Razglednice domovine: Sve naše ljepote..“ Deset (10) najboljih fotografija bit će korišteno za izradu razglednica najljepših predjela Bosne i Hercegovine.

Pobjednik/ca nagradnog takmičenja će osvojiti: vikend za dvije osobe u bh. čarobnom selu, dok će drugoplasirani osvojiti insta pixel kameru a trećeplasirani osvojiti dron za fotografisanje. Ostalih 7 najboljih fotografija dobit će prigodne poklon pakete. Nagrade će biti dodijeljene u roku od 30 radnih dana od dana objave pobjednika/ce.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza