U aprilu drugi po redu "Zenički noćni cener"

12.12.2018. 08:35 / Izvor: Akta.ba
U aprilu drugi po redu 'Zenički noćni cener'

Drugi po redu "Zenički noćni cener" održat će se u subotu, 13. aprila 2019. godine.

Grad Zenica i gradonačelnik Fuad Kasumović i ove godine će pružiti značajnu podršku Udruženju za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma "Vedro" u realizaciji projekta "Zenički noćni cener". Drugi po redu "Zenički noćni cener" održat će se u subotu, 13. aprila 2019. godine.

Tim povodom jučer su gradonačelnika Kasumovića posjetili članovi projektnog tima sekcije "Zenica trči" Naila Muratović, Leontina Jurić, Adnan Vatrenjak i Amer Krdžalić.

"Gradska uprava na čelu sa vama, bila nam je od velike pomoći prilikom organizacije premijernog Zeničkog noćnog cenera na kojem je nastupilo 500 trkača iz BiH i inostranstva. Zahvaljujući odličnoj organizaciji, interes za predstojeću trku na 10.000 metara je veliki i odlučili smo ove godine broj učesnika povećati na 600. U toku su aktivnosti oko certificiranja staze što će dati međunarodni rejting našoj trci i uvrstiti je u svjetski kalendar", riječi su Naile Muratović, PR menadžera projekta.

Drugi "Zenički noćni cener" planirano je da traje dva dana, te da učesnicima i građanima ponudi bogat prateći program. Prema riječima Leontine Jurić, pravnog konsultanta u sekciji, jedan od ciljeva projekta je promocija Zenice kao centra sportskih dešavanja i grada velikih mogućnosti.

"Zbog velikog interesa najmlađih planirano je organizovanje dječije utrke gdje bi prihod od kotizacija za učešće, bio uplaćen  u humanitarne svrhe", kaže Jurić.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović pohvalio je aktivnosti sekcije "Zenica trči" i Udruženja "Vedro" za koje je rekao da su među Udruženjima koje na najbolji način promovišu svoj grad.

"Grad će uvijek maksimalno podržavati kvalitetne projekte i ja bih se vama zahvalio što činite sve da probudite ovu našu Zenicu. Osim finansijskih sredstava, Gradska uprava i javna preduzeća stavit će vam na raspolaganje svoje ljudske i druge resurse jer je ovo događaj koji dolazi nedugo nakon Dana Zenice i nova prilika za promociju grada", između ostalog rekao je gradonačelnik Kasumović.

Narednih dana gradonačelnik Kasumović i predstavnici Udruženja "Vedro", odnosno sekcije "Zenica trči" potpisat će Memorandum o saradnji i podršci na projektu "Zenički noćni cener". Podsjećamo, pobjednici rekreativne atletske utrke održane 14. aprila ove godine na ulicama našeg grada u dužini od 10 kilometara bili su Srđan Samardžić u muškoj i Ana Subotić u ženskoj kategoriji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza