U Fabrici cementa Lukavac održan Dan otvorenih vrata

25.09.2017. 13:35 / Izvor: Akta.ba

Zelene površine fabrike bile su pretvorene u sportske terene za fudbal, odbojku, dječiju biciklijadu te niz drugih sportskih, zabavnih i revijalnih aktivnosti.

Fabrika cementa Lukavac organizovala je 9. po redu, sada već tradicionalnu, manifestaciju "Dan otvorenih vrata 2017". Preko 1500 posjetitelja uživalo je zajedno sa uposlenicima u zabavnom danu u cementari.

Zelene površine fabrike bile su pretvorene u sportske terene za fudbal, odbojku, dječiju biciklijadu te niz drugih sportskih, zabavnih i revijalnih aktivnosti. Lukavac Cement svake godine otvara svoja vrata građankama i građanima Lukavca i nudi im priliku da upoznaju zaposlene, način i principe rada fabrike koja se nalazi u srcu Lukavca.

Mnogobrojne aktivnosti za najmlađe kao što su: lutkarsko pozorište, vrtuljak, likovna radionica su bile samo neke od atrakcija koje su privukle veliki broj mališana, koji su dobili i prigodne poklone.

Građani Lukavca na ovaj način upoznaju jednu savremenu fabriku sa mnogo zelenih površina, čiji prioritet je održavanje visokih ekoloških standarda, a ujedno svi zajednički dijele radost uspjeha poslovanja Lukavac Cementa.

Fabrika cementa Lukavac d.d. vodeći je proizvođač portland i zidarskog cementa u Bosni i Hercegovini. Od 2001. godine članica je ugledne poslovne grupe Asamer iz Austrije. Svojim inovativnim pristupom, strategijom kontinuiranog ulaganja u najsavremenije tehnologije još 2008. je proglašena najvećom „green field“ investicijom i „Najboljim stranim investitorom“ u BiH. Svojim odnosom i zalaganjem za očuvanje životne okoline stekla je naziv „Zelena fabrika cementa“ koji se temelji na certifikatima ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004, u skladu sa najboljim evropskim praksama i standardima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza