U Irskoj otvaraju "corona free" pab, testirat će goste na ulazu

11.12.2020. 10:09 / Izvor: HINA
U Irskoj otvaraju 'corona free' pab, testirat će goste na ulazu

Vlasnika paba Donal Byrne objavio je na facebooku da će samo redovitim posjetiteljima biti dozvoljen ulazak.

Bar na zapadu Irske najavio je otvaranje kao prvi 'corona free' pab u zemlji u kojemu će  posjetitelje prije ulaska testirati brzim testom.

Prema Eileen's Bar, pabu u mjestu Aughamore dva i pol sata vožnje udaljenom od glavnog grada Dublina, posjetitelji moraju prvo čekati u određenom prostoru kako bi ih "stručna osoba testirala na virus".

Vlasnika paba Donal Byrne objavio je na facebooku da će samo redovitim posjetiteljima biti dozvoljen ulazak i samo ako su negativni na testiranju, no dodao je da će piće moći popiti i tamo gdje čekaju na testiranje i dok čekaju rezultat.

Posjetitelji sami snose trošak testiranja od 10 eura koje se obavlja od 17 do 19 sati.

"Trošak testiranja veći je od toga no Eileen's s radošću pokriva razliku kako bi bio siguran da su naši zaposlenici i gosti sigurni i zdravi", napisao je na facebooku.

U pabu će posjetitelji morati poštivati službene zdravstvene preporuke za restorane i pabove, od sjedenja za stolovima do održavanja udaljenosti među posjetiteljima.

U Irskoj smiju raditi samo barovi koji serviraju hranu što je razljutilo vlasnike 3500 pabova koji ne nude hranu. "Ne služim hranu i hrana, kao što znamo, ne zaustavlja covid i ne sprečava covid", kazao je Byrne, prenosi Hina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza