U Mostaru promocija autentičnog i definitivnog izdanja "Kamenog spavača"

07.05.2017. 11:25 / Izvor: Fena
U Mostaru promocija autentičnog i definitivnog izdanja 'Kamenog spavača'

Ovo je i prvo, zasad jedino ovakvo izdanje, i u tom smislu razlikuje se više ili manje od svih drugih dosadašnjih izdanja Kamenog spavača.

Promocija knjige autentičnog i definitivnog izdanja "Kamenog spavača" Maka Dizdara, održat će se u četvrtak, 11. svibnja, u maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, s početkom u 19 sati.

O Kamenom spavaču i njegovom autentičnom i definitivnom izdanju govorit će dr.sc. Dijana Hadžizukić, dr. sc. Miroslav Palameta i dr. sc. Gorčin Dizdar.

Riječ je, dakle, o posljednjoj autoriziranoj, konačnoj verziji Kamenog spavača, tj. o verziji koja je izraz posljednje stvaralačke volje autora, ali i o verziji koja je priređena za objavljivanje u skladu s najvišim tekstološkim i književnohistorijskim standardima i kriterijima.

Ovo je i prvo, zasad jedino ovakvo izdanje, i u tom smislu razlikuje se više ili manje od svih drugih dosadašnjih izdanja Kamenog spavača, odnosno u pitanju je finalni tekst ove autorove knjige, kao i tekst koji bi se trebao smatrati kanonskim.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza