U Multiplexu Ekran psihološki triler koji će vas natjerati na razmišljanja

29.09.2017. 10:16 / Izvor: Akta.ba
U Multiplexu Ekran psihološki triler koji će vas natjerati na razmišljanja

Najplaćenija holivudska glumica Jennifer Lawrence ove jeseni će se pojaviti u novom filmu "Mother".

Psihološki triler koji će vas natjerati na mnoga razmišljanja “MAMA!” i sportska dokumentarna drama o dvije teniske legende “BORG/MCENROE”od 28. septembra u Multiplexu Ekran Zenica

MAMA! (MOTHER!)

Najplaćenija holivudska glumica Jennifer Lawrence ove jeseni će se pojaviti u novom filmu "Mother" (Majka) koji na prvi pogled ima uznemirujuću najavu s obzirom na to da je na plakatu za film prikazana ilustracija krvave Jennifer koja u rukama drži iščupano srce.

Film je režirao Darren Aronofsky koji je zaslužan i za filmove "Black Swan" i "Requiem for a Dream". Ilustraciju koja je uznemirila fanove poznate glumice radio je renomirani tajvanski umjetnik James Jean. Veza ljubavnog para bit će na testu kada im u posjetu dođu nezvani gosti i naruše im mir i harmoniju života.

Termini projekcija svaki dan od: 18:00 i 20:30 sati.

BORG/MCENROE (BORG vs MCENROE)

Film prati razvoj karijera dviju teniskih legendi, Björna Borga i Johna McEnroea, a fokusira se na rivalstvo koje je vrhunac doseglo za vrijeme slavnog finala Wimbledona 1980. godine.

Bilo je to rivalstvo dvaju apsolutno različitih temperamenata. Borg je bio dešnjak, ravnodušan i smiren, a McEnroe ljevoruk, zanesen i eksplozivan. Publika je voljela Borga dok je McEnroe bio negativac. McEnroe je bio vatra, Borg je bio led, a njihov odnos definirao je rivalstvo u sportu. Zahvaljujući ovoj dvojici, tenis je 80-ih godina doživio procvat, a njihovi mečevi zauvijek će ostati zapamćeni kao klasici.

Termini projekcija svaki dan od: 20:00 sati.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza