U novu 2018. sa Čolom i Crvenom jabukom

03.11.2017. 09:54 / Izvor: Oslobođenje
U novu 2018. sa Čolom i Crvenom jabukom

Za novogodišnji doček Grad Sarajevo i KS izdvojili su 250.000 KM, a pomoć će dati i gradske općine.

Danas bi definitivno trebalo biti poznato da li će muzička legenda Zdravko Čolić zabavljati na otvorenom Sarajlije i ostale goste koji posjete glavni bh. grad u najluđoj noći. Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka jučer nam nije mogao potvrditi da li će ova muzička zvijezda pjevati na javnom dočeku nove 2018. kazavši da pregovori još traju i da će danas imati prave informacije.

"Još smo u pregovorima i do ujutru ćemo tačno znati da li će Zdravko Čolić svojim pjesmama uvesti Sarajlije i goste grada u Novu godinu. Njegov tim ima svoje zahtjeve, a mi svoje. Vidjet ćemo hoćemo li se uspjeti dogovoriti. Nadam se pozitivnom ishodu", kazao je Skaka.

Dodao je da su pregovori u toku i sa grupom Crvena jabuka, koja bi, ukoliko se i s njima postigne dogovor, goste trebala zabavljati 1. januara, a dogovaraju se nastupi i ostalih sarajevskih bendova prve noći (30. decembra).

Skaka je naglasio da je namjera ove Gradske uprave da Sarajevo bude lider u regionu u proslavi Nove godine.

"I ove, kao i svake prethodne godine, želimo Sarajevu i svim njegovim građanima ponuditi istinski spektakl i svijetu pokazati da smo spremni ponuditi ozbiljnu manifestaciju javnog dočeka Nove godine. Prošle godine smo uz Dinu Merlina pokazali koliko možemo i to je bio najbolje organozovani doček Nove godine. Ove godine pokušat ćemo zadržati taj standard", naveo je Skaka.

Za novogodišnji doček Grad Sarajevo i KS izdvojili su zajedno 250.000 KM, a pomoć će dati i gradske općine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza