U petak otvorenje moderno uređenog kompleksa rodne kuće Ive Andrića u Travniku

10.09.2021. 14:56 / Izvor: Akta.ba
U petak otvorenje moderno uređenog kompleksa rodne kuće Ive Andrića u Travniku
OTVORI GALERIJU

U petak 10.09. u Travniku će biti proslavljen završetak jednog velikog projekta koji predstavlja kulturni događaj, kako za Travnik tako i za Bosnu i Hercegovinu.

U petak 10.09. u Travniku će biti proslavljen završetak jednog velikog projekta koji predstavlja kulturni događaj, kako za Travnik tako i za Bosnu i Hercegovinu.

Naime, GS TMT i JU Zavičajni muzej Travnik zvanično otvaraju restaurirani i obnovljeni kompleks Memorijalnog muzeja Ive Andrića, sa novoprojektovanim objektom "Ex Ponto" u kome je smješten istoimeni ekskluzivni restoran i višenamjenski prostor sa pratećim kulturnim sadržajima.

Za samu noć otvorenja planiran je bogat kulturno-umjetnički program, međutim, zbog epidemiološke situacije, broj gostiju je ograničen. 

U Rodnoj kući Ive Andrića u Travniku, čekaju vas vasvrhunski gastronomski specijaliteti i delicije iz opusa našeg Nobelovca poput naziva jela Omer Paša Latas, Ex ponto …

U prizemlju će biti smještena knjižara i suvenirnica, dok će se u dijelu gdje restoran sa izložbenim i multimedijalnim prostorom održavati i različiti kulturni programi.

"Spojite našu kulturnu i gastronomsku baštinu i budite dio otvorenja Ex ponto Bar & Restaurant", saopćeno je.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza