Pauza / INOVACIJE I TEHNOLOGIJE

U prodaji karte za prvu bh. konferenciju game developmenta i animacije LOADING

18.09.2019. 13:35 / Izvor: Akta.ba

Nakon nedavno održane press konferencije gdje je ujedno i predstavljena LOADING game development & animation conference powered by Telemachu prodaju su puštene karte koje se mogu kupiti putem online servisa kupikartu.ba.

Loading će biti održan u Sarajevu, u hotelu Hills 5. i 6. oktobra 2019. godine.

Tokom dvodnevnog događaja Sarajevo će postati regionalni centar gaming industrije, a program će biti upotpunjen raznovrsnim predavanjima, radionicama i prezentacijama. Organizatori ovog događaja istakli su kako će svi oni koji se odluče prisustvovati ovoj konferenciji moći uživati u jedinstvenom i izuzetno bogatom sadržaju koji će upotpuniti govornici koji dolaze iz BiH, regije, ali i svijeta. 

Svoje učešće kao keynote govornici potvrdili su Damir Durović (HR) iz Reboota - CEO jedne od najprestižnijih game development konferencija u Europi, Anto Juričić Tony (KAN) iz Digital Domaina – jednog od najvećih kreatora 3D dublera u svijetu blockbuster filma. Mateja Stanković, game designer kod najpoznatijeg izdavača računarskih i video igara na svijetu - Ubisoft Entertainmenta. Simon Wilkinson (UK) iz BRiGHTBLACKa koji je od Cineuropa proglašen kao ''jedan od najistaknutijih imena u Evropi koji se bavi VR-om'', Hasan Bajramović (BiH) 3D karakter artista – jedan od stotinu najutjecajnijih svjetskih 3D umjetnika – kreator najboljih modela u svijetu gaminga.

Učešće su potvrdili i Ivan Ramadan(BiH) iz AI Interactive – filmmaker i video gejmer koji je nagrađivan više od 26 puta, a čija igra je nedavno predstavljena na Appleovom Arcadeu na prezentaciji novog modela Iphone 11. Admir liz Zard Salkanovich – Profesionalni esport gejmer, Amela Dedić – Nsoft, Amar Zubčević – suosnivač AI Interactive, Damir Halilović - Prime Time, Leo Tot – Reboot, Nejira Kadrić - Prime Time, Semir Vesković - IT Academy, Ajla Sukrija - 3D Animator, Minja Mirvić - Jurist, dizajner video igara, Nedžad Šahović - JaK Studio, Abid Bećirević - Prime Time, Zahid Lagumdžić – Freelancer, Myra Appannah – BRiGHTBLACK, Emir Cogo - Elektrotehnički fakultet Sarajevo i mnogi drugi.

Drugog dana konferencije bit će organizovan Loading Gaming Colosseum– turnir,  na kom će svoje snage odmjeriti gejmeri i youtuberi: Adnan Bro, Braco Gajić, CeriX, Imperator FX, Suarez16, Nugato, Nuni, Iggy Plejer uz komentare nevjerovatnog i svima dobro poznatog gejmera – Baka Prase. Dva takmičara za sada predstavljena su kao Big Bang Surpise, a uskoro će biti predstavljena i njihova imena. Igrači će se međusobno takmičiti u najpopularnijim i najtežim igrama, ali će se sukobiti i protiv Loadingovog Super Gejmera - nemilosrdnog neprijatelja nevjerovatnih gejming vještina sa pod nazivom JOKER. Pobjednik Loading Gaming Colosseuma osvojit će nagradu u vrijednosti 10.000,00 KM.

Pored gore navedenog Konferencija će ponuditi i networking, te Indie Exposajam gdje će svoje proizvode i radove predstaviti mnoge kompanije, studija i pojedinci.

Generalni partner ovog događaja je kompanija Telemach.

Za više informacija posjetite www.loading.ba, te društvene mreže facebookinstagram

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza