U Sarajevu počeo Festival domaćih proizvoda Lucky & MIX market

14.12.2020. 13:18 / Izvor: Akta.ba
U Sarajevu počeo Festival domaćih proizvoda Lucky & MIX market

Na štandovima su domaći proizvodi oko 25 izlagača iz Bosne i Hercegovine. Oni nude vlastite proizvode, od zimnice, meda i ljekovitog bilja, do kožne galanterije

 Posljednji Lucky & MIX market u ovoj godini, Festival domaćih proizvoda, počeo je danas u Sarajevu na Trgu Alija Izetbegović u organizaciji Asocijacije kreativaca i Udruženja Naš koncept.

"Građani su veoma zainteresirani za ovaj sajam", kazala je Sanela Merjem Muharemović iz navedenog udruženja.

Na štandovima su domaći proizvodi oko 25 izlagača iz Bosne i Hercegovine. Oni nude vlastite proizvode, od zimnice, meda i ljekovitog bilja, do kožne galanterije.

Postavljena je i jedna pagoda s knjigama bosanskohercegovačkih izdavača, gdje je ponuda također široka - od stručne literature do beletristike.

Organska hrana koju nude izlagači spravljena je po domaćim tradicionalnim recepturama, pa su u ponudi pekmez, ajvar, džemovi, sokovi i drugi artikli domaće zimnice.   

Na jednom od štandova, kupcima se nudi kožna galanterija proizvođača iz Visokog, na drugom dekoracije cvijeća iz Teočaka. Postavljeni su i štandovi s organski spravljenom kozmetikom za žene i djecu te s poznatim petrovačkim sirom.   

Ovaj sajam domaćih proizvoda trajat će do 19. decembra, a organizatori tvrde da se održava uz puno poštivanje epidemioloških mjera.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza