U Sarajevu predstavljeni novi uređaji iz Huawei P30 serije

02.04.2019. 22:10 / Izvor: Akta.ba

Nakon martovske svjetske premijere u Parizu, Huawei je u saradnji s BH Telecom-om u Sarajevu svečano predstavio nove uređaje iz P30 serije.

Nakon martovske svjetske premijere u Parizu, Huawei je u saradnji s BH Telecom-om u Sarajevu svečano predstavio nove uređaje iz P30 serije.

Huawei nastavlja sa već dobro poznatim dizajnom i fotografijom, sa najnaprednijom serijom kamere pametnih telefona, koje sadržavaju inovativan Huawei SuperSpectrum senzor, optičke SuperZoom leće, novu Huawei Time of Flight (ToF) kameru, te poboljšanju optičku i AI tehnologiju stabilizacije slike. Sa svim ovim dodatcima, Huawei P30 i P30 Pro snimaju izvanredne fotografije i video sadržaje.

"HUAWEI P30 serija sa svojim inovacijama, sasvim sigurno će promijeniti percepciju mobilne fotografije i postaviti pravila za narednu generaciju pametnih telefona, omogućujući korisnicima da uhvate istinsku ljepotu koja ih okružuje putem uređaja koji im stane na dlan", kazao je Dalibor Ritan, direktor terminalnog odjeljenja HUAWEI BiH.

Najrelevantnija stranica za recenzije kamera, proglasila je HUAWEI P30 Pro dosad najboljim mobitelom ikad dodijelivši mu 112 bodova. HUAWEI P30 Pro prvi je uređaj na svijetu koji dolazi s četverostrukom Leica kamerom.

Na kamerama je najveći fokus nove P30 serije i prema prvim utiscima izgledaju impresivno. Osnovna konfiguracija izgleda ovako – 40 MP (f/1.6, 27mm, 1/1.7″, PDAF, OIS) + 20 MP ultraširokokutna (f/2.2, 16mm, 1/2.7″, PDAF) + 8 MP Periskop kamera ( f/3.4, 125mm, 1/4″, 5x optical zoom, OIS, PDAF) + 3D ToF senzor.

Primarni 40 MP senzor je Sony senzor i napravljen je specijalno za Huawei. Ne radi se o RGB senzoru, nego RYYB senzoru što navodno omogućava još bolje noćne fotografije.

Hardver je praktički identičan kao kod Mate 20 Pro – Kirin 980 procesor, 6 GB / 8 GB RAM-a i do 512 GB interne memorije (+nanoSD utor).

"BH Telecom već godinama prati svjetske trendove u mobilnoj industriji i trudi se učiniti ih dostupnim svim našim korisnicima. Tako je i ovaj put, odmah nakon svjetske premijere koja je održana u Parizu prošle sedmice, uređaji Huawei P30 Pro i Huawei P30 će do kraja sedmice biti dostupni u ponudi BH Telecoma", rekao je Elvedin Kanafija, v.d. Izvršnog direktora za razvoj poslovanja BH Telecoma.

Huawei P30 Pro i P30 bit će u ponudi BH Telecoma s mogućnošću kupovine na 12 ili 24 mjesečne rate, uz postpaid pakete.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza