U sklopu Posuškog lita održana "Večer ikavice"

02.08.2018. 10:20 / Izvor: Fena
U sklopu Posuškog lita održana 'Večer ikavice'

Tijekom večeri posjetitelji su imali priliku čuti recitacije pjesama na ikavici koje je u sklopu natječaja odabralo povjerenstvo Napretka.

Četvrta po redu "Večer ikavice" održana je u srijedu navečer u Posušju u sklopu manifestacije "Posuško lito" i u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak - Podružnice Posušje i Općine Posušje.

Tijekom večeri posjetitelji su imali priliku čuti recitacije pjesama na ikavici koje je u sklopu natječaja odabralo povjerenstvo Napretka.

Tako su predstavljeni radovi Ivana Polića, Luke Budimira, Božene Pandža, Sandre Karamatić, Josipa Polića, Marine Alerić-Bebić, Antonije Mandurić, Miljenke Koštro i Sanje Đerek.

Održana je i predstava "Vale i male" Željke Galić koju su odigrali Anka Galić, Ana Srebrović, Tomislav Jukić i Jozo Kolobarić. Riječ je o igrokazu koji govori o tome kako su se zabavljali stari ljudi u dugim zimskim noćima.

Na kraju je uslijedila dodjela nagrada sudionicima.

U sklopu večeri postavljena je i izložba slikarskih motiva nastalih pod mentorstvom Martine Tomić i Srećka Sliškovića, a u sklopu ovogodišnjih Kamendana, objavila je Općina Posušje na svojim internetskim stranicama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza