U toplim junskim danima Turistička zajendnica TK preporučuje Konjuh – raj za odmor: Netaknuta priroda nadomak Kladnja

05.06.2009. 14:35 / Izvor: eKapija.ba
U toplim junskim danima Turistička zajendnica TK preporučuje Konjuh – raj za odmor: Netaknuta priroda nadomak Kladnja

Za tople junske dane Turistička zajednica Tuzlanskog kantona preporučuje vam posebno popularno izletište na planini Konjuh Muška Voda u dolini rijeke Drinjače. Muška Voda je vrelo na kojem izvire voda kojoj se pripisuju afrodizijačke moći. Ova voda jedno vrijeme je bila izvozni proizvod. Oko ovog izvora izgrađeni su mnogobrojni bungalovi, pješačke i ski-staze, sportski tereni i planinarski dom. Muška Voda, kao izletište, posjećena je tokom čitave godine jer pruža izuzetan ugođaj za odmor. Posjetioci smještaj mogu potražiti u motelu Muška Voda.

Duboko u planini Konjuh smješteno je poznato izletište Zlača i istoimeni hotel. Zlača se nalazi 12 kilometara od Banovića i nudi potpuni užitak za porodični ili romantični odmor u hotelu koji je okružen nedirnutom prirodom. Šetanje, uživanje u sportovima, upoznavanje divlje prirode ili branje ljekovitih biljaka samo su neke od aktivnosti koje će vas zabaviti na Zlači. U neposrednoj blizini ovog hotela protječe rijeka Oskova koja pruža mogućnosti kupanja i ribolova.

Kada mislite da već znate sve i da ste sve vidjeli, planina Konjuh ima još bogatstava za ponuditi. Pored mnogobrojnih pećina, u Kladnju i na Konjuhu pronađen je i veliki broj stećaka, a ispod planine krije se i prirodno jezero pod nazivom Gorsko Oko. Mnogobrojni su lokaliteti koje je zanimljivo posjetiti. Šetnja, lov, ribolov, izleti, znamenitosti, upoznavanje sa bosanskom historijom, kulturom i tradicijom.

Konjuh za svakoga pruža nešto.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza