Učenici JU Srednja škola metalskih zanimanja u posjeti Ekopaku

23.05.2018. 14:17 / Izvor: Akta.ba
Učenici JU Srednja škola metalskih zanimanja u posjeti Ekopaku

Učenici JU Srednja škola metalskih zanimanja izrazili su želju da posjete Ekopak i educiraju se o reciklaži ambalažnog otpada.

Učenici JU Srednja škola metalskih zanimanja zajedno sa nastavnim osobljem su izrazili želju da posjete Ekopak i educiraju se o reciklaži ambalažnog otpada, te na taj način povećaju ekološku svijest o važnosti pravilnog odlaganja ambalažnog otpada i zaštiti okoliša.

Za učenike je pripremljena prezentacija u kojoj su osim edukativnih informacija prikazani projekti i aktivnosti u sklopu Sistema Zelene tačke za reciklažu i iskorištenje ambalažnog otpada, koji u BiH Ekopak gradi uz podršku bh. privrede. Učenicima su podijeljene i brošure sa uputama na koji način pravilno odložiti ambalažni otpad po vrsti ambalažnog materijala.

Po završetku prezentacije, učenici i nastavno osoblje su zahvalili Ekopaku na prilici da obogate znanje i nauče prednosti i važnosti reciklaže ambalažnog otpada. Posjeta je realizovana u sklopu projekta "Zelena sedmica" koji je Ministarstvo za nauku i mlade Kantona Sarajevo pokrenulo s ciljem edukacije učenika o važnosti očuvanja životne sredine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza