Pauza / TURIZAM I GASTRO

Udruženje Alterural otvorilo natječaj za izradu najboljeg turističkog suvenira

07.11.2018. 14:11 / Izvor: Akta.ba

Udruženje za razvoj ruralnog turizma Alterural Sarajevo pokrenulo je "Natječaj za najbolji suvenir" u cilju doprinosa vizuelnom identitetu turističkog klastera u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

"Potrebno je uz malo kreativnosti i dobre volje napraviti unikatan suvenir koji predstavlja okolinu Fojnice, Kreševa, Vareša, Ilijaša ili Sarajeva. Dozvoljeno je koristiti gotovo bilo koji materijal - metal, drvo, tekstil, vuna, kamen, keramika, sapun... Također, moguće je predstaviti i cijeli set proizvoda. Važno je da je suvenir vaša unikatna kreacija posebno za ovu priliku, a ne da je već korišten ranije. Sve što trebate uraditi je da donesete pet primjeraka vašeg suvenira na jednu od naše dvije adrese - ured u Fojnici ili u Sarajevu", rekli su iz Udruženja. U Sarajevu se nalaze na adresi Čekaluša br. 1 (Mejtaš), a u Fojnici na adresi Mehmeda Spahe bb (pored kina).

Natječaj traje od 20.10.2018. do 10.1.2019. godine. Nagradit će se  četitri najbolja suvenira. Uslov je da cijena suvenira u proizvodnji ne prelazi 10 KM.

Nagrada za prvo mjesto iznosi 700 KM, za drugo 600 KM, za treće 500 KM te za četvrto 400 KM. 

Žiri koji će u konačnici donijeti odluku o najboljim suvenirima bit će Udruženje Alterural sa svojim zaposlenicima.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza