Udruženje gluhih sportista u BiH piše historiju "DEAFinitivno pobjeda"

14.12.2017. 08:02 / Izvor: Akta.ba
Udruženje gluhih sportista u BiH piše historiju 'DEAFinitivno pobjeda'

U decembru 2018. godine u Finskoj će se održati Europsko prvenstvo gluhih u futsalu.

U decembru 2018. godine u Finskoj će se održati Europsko prvenstvo gluhih u futsalu. Po prvi put u historiji sporta gluhih u BiH naša reprezentacija ima priliku da učestvuje. Prvi korak ka tom važnom cilju jesu kvalifikacijske utakmice.

Ždrijebom za učešće na Evropskom prvenstvu gluhih u futsalu odlučeno je da naša reprezentacija igra kvalifikacijske utakmice u Cardiffu, Vels u grupi sa Velsom, Turskom i Švedskom u dane 19.01. i 20.01.2018.godine.

"Ovaj događaj od izuzetne je važnosti kako za Udruženje gluhih sportista u BiH, za sve sportiste oštećenog sluha tako i za cijelu našu državu koju će naši reprezentativci dostojanstveno predstaviti na ovom prvenstvu". Istakao je predsjednik Udruženja Sanel Pamuk.

On naglašava i to kako članovi Udruženja, aktivni sportisti već dugo čekaju priliku da pokažu svoj sportski talenat i svoju sposobnost, čekaju da pokažu kako oštećenje sluha nije i ne bi trebalo da bude prepreka za uspješno bavljenje sportom. Upravo na sportskim takmičenjima i turnirima gluhe osobe osjećaju se kao ravnopravni članovi našeg društva.

Kako bi se javnost upoznala sa važnošću ovog događaja, UGS u BiH u saradnji sa Informativnim centrom za gluhe pokrenuo je kampanju pod nazivom #DEAFinitivno pobjeda.

Cilj kampanje jeste prikupiti potrebna sredstva kako bi se reprezentaciji gluhih sportista BiH omogućio odlazak na kvalifikacijske utakmice u Vels.

Udruženje apeluje na sve zainteresirane osobe, a posebno na biznis sektor, da daju svoju podršku, da pokažu senzibilitet prema onima koji su svakodnevno dikriminirni po nizu osnova i omoguće im da se ostvare kroz sport.

Udruženje možete kontaktirati na ugsbih@gmail.com.

Medijski pokrovitelj kampanje #DEAFinitivno pobjeda su portal akta.ba, Klix.ba i radio RSG.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza