Udruženju gluhih sportista BiH za odlazak u Vels potrebna podrška društva

16.01.2018. 09:08 / Izvor: Akta.ba
Udruženju gluhih sportista BiH za odlazak u Vels potrebna podrška društva

Reprezentaciju čine igrači sa 100% oštećenim sluhom iz cijele BiH koji su najbolje pokazali svoj talenat na Državnom takmičenju gluhih.

Kampanja #DEAFinitivnopobjeda se nastavlja, reprezentacija gluhih BiH bi trebala uskoro ostvariti svoj cilj – prvi historijski nastup na Evropskom prvenstvu gluhih u futsalu. Prvi korak je da odigraju kvalifikacijske utakmice u Cardiffu, Wales. 

Reprezentaciju čine igrači sa 100% oštećenim sluhom iz cijele BiH koji su najbolje pokazali svoj talenat na Državnom takmičenju gluhih u organizaciji Udruženja gluhih sportista BiH. 

Selektor Samir Sidro je također osoba sa 100% oštećenim sluhom. Na pripremi reprezentacije radi dobrovoljno i sa entuzijazmom jednakim kao i kod ostalog stručnog osoblja Udruženja. 

Zahvaljujući reakciji nekih insititucija, preduzeća i dobrih ljudi na naš apel reprezentaciji su obezbijeđeni hotelski smještaj i vize za Veliku Britaniju dok za pokriće troškova putovanja, koji su sad veći od očekivanih, još uvijek nedostaju sredstva. 

Da oštećenje sluha nije prepreka za uspjeh u sportu, najbolji su primjer njihovi reprezentativci koji iako ne čuju, igraju profesionalno za svoje klubove što možete pogledati na njihovom video-snimku.

Amila Selava-Sokolović, projekt menadžerica Udruženja poručuje: "Svi naši igrači  čvrsto vjeruju da smo dostojni učešća na Evropskom prvenstvu. Samo još malo nedostaje da i ostvare taj cilj. Stoga apelujemo na Vas da ih ne iznevjerite te  da ih podržite u skladu sa Vašim mogućnostima. Nadamo se i vjerujemo da ćemo Vas obradovati dobrim rezultatima. Hvala Vam i vidimo se opet!"

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza