Pauza / SPORT

Ukoliko želite loviti brkate nemani, posjetite Bilećko jezero

23.07.2020. 11:41 / Izvor: Akta.ba

Bilećko jezero polako postaje najpoželjnija ribolovna destinacija za lov brkatih nemani, a tome je doprinijeo i som od 90 kilograma koji  je otvorio ribolovnu sezonu a sretni i spretni riboovac je bio Milan Vujović.

Čeka se prvi zvanični ulov 'brke' preko sto kilograma, a kako su ovih dana somovi krenuli napadati udice i varalice, taj dan sigurno nije daleko.

Naime, u posljednjih nekoliko dana Aleksandar Denda je ulovio desetak somova od 5 do 30 kilograma, a većina tih riba je vraćena nazad u vodu.

Veliki doprinos da Bilećko jezero među ribolovcima dobije naziv ‘Bh. Ebro’ zasigurno su dale ribočuvarske službe tri udruženja koji su korisnici ribolovnog prava na njemu – SRD Trebinje, SRD Bileća i SRD Nikšić iz Crne Gore. Zahvaljujući njihovom radu, možemo reći da je krivolov na jezeru iskorijenjen.

Zato, u ovo vrijeme kada će se godišnji odmori provoditi u Bosni i Hercegovini, dodajte u svoj kalendar nekoliko dana boravka na ovom jezeru, sigurni smo da nećete požaliti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza