Upoznajte Canon ME200S-SH

13.04.2016. 15:38 / Izvor: Akta.ba
Upoznajte Canon ME200S-SH

Najbolje od Cinema EOS, pristupačan, kompaktan i svestran - Canon ME200S-SH

Canon danas predstavlja ME200S-SH, kompaktnu profesionalnu višenamjensku video kameru koja je opremljena renomiranim Canonovim Dual Pixel CMOS Autofokus sistemom. Idealna za korištenje u širokom rasponu primjene od televizijske i filmske produkcije do dokumentaraca o naučnim istraživanjima i divljim životinjama, ME200S-SH može da bilježi profesionalne, visokokvalitetne slike sa punom visokom rezolucijom, čak i pri slabom osvjetljenju ili teškim uvjetima osvjetljenja. Najnovije izdanje u Canonovom nizu profesionalnih kamera objedinjuje neke od najboljih karakteristika poznate serije Cinema EOS, uz faktor forme, fleksibilnost i operativne karakteristike izuzetno popularnog ME20F-SH.

Beskrajne mogućnosti za snimanje

Opremljen35-milimetarskim Super CMOS senzorom sa 8,29 megapiksela, ME200S-SH replicira izvanredan kvalitet slike koji posjeduje raspon Cinema EOS, pružajući kontinuirano impresivne rezultate. Zahvaljujući Canonovoj oversampling tehnologiji senzora, korisnici - uključujući naučne istraživače ili one koji snimaju filmove ili dokumentarce, mogu bilježiti izuzetno jasne i oštre snimke sa punom visokom rezolucijom. Mogućnost snimanja sa punom visokom rezolucijom do 50p / 59.94p također proširuje upotrebu kamere za sport i divlje životinje, kao i nadzor.

ME200S-SH podržava Canon Log, koji omogućava kameri da snima do 12 koraka dinamičkog raspona i osigurava da se detalji zadržavaju kako u najsjajnijim područjima tako i u sjenkama. Canon Log pruža dodatne olakšice za one koji trenutno koriste kamere kao što su EOS C100 Mark II ili EOS C300 Mark II, što preklapanje snimaka u post-produkciji čini jednostavnim. Kao i kod Cinema EOS kamera, ME200S-SH također posjeduje funkciju za širokidinamički raspon, omogućavajući direktno korištenje snimka iz kamere s malo ili bez korigovanja, što dodatno ubrzava proces rada u postprodukciji.

Kamera je opremljena sa Canon EF sa Cinema Lock držačem, pružajući mogućnost upotrebe sa veliki rasponom kompatibilnih Canon EF, EF-S i filmskih servo objektiva. CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S koji je danas predstavljen jeste savršeni partner za ME200S-SH zahvaljujući svojoj kompaktnoj veličini, maloj težini i sposobnosti da kontroliše zum i fokus putem Canonovog RC-V100 daljinskog upravljača.

Potpuna kontrola

Pružajući glatki, brzi, kontinuirani autofokus visokih performansi, ME200S-SH posjeduje Dual Pixel CMOS Autofokus (DAF), veoma učinkovit AF sistem koji je razvio Canon, a koji omogućuje korisnicima da jednostavno snimaju subjekte u pokretu poput onih u sportskom okruženju i okruženju divljih životinja. Pored toga, Postavka prilagođavanja slike omogućava korisnicima da unaprijed podese i sačuvaju željene postavke, time osiguravajući da snimanje započne u željenom stilu, čim je kamera uključena.

Izvanredno snimanje uz dnevnu svjetlost kao i u skoro potpunom mraku

Nudeći ekvivalent ISO raspona 320 – 204,800, ME200S-SH predstavlja svestrani alat za snimanje pod težim ili uvjetima niskog osvjetljenja kao što su sportske arene ili prilikom snimanja noćne divljači. Uvlačenje ugrađenog infracrvenog filtera dodatno proširuje mogućnosti kamere prilikom snimanja pri veoma niskom osvjetljenju ili pri nestanku prirodne dnevne svjetlosti, što omogućava snimanje u infracrvenom.

Kompaktna i fleksibilna u najskučenijim prostorima

ME200S-SH koristi dizajn ME20F-SH, pakujući funkcionalnost naprednog snimanja u kompaktno kućište. Otvarajući svijet novih mogućnosti snimanja, veličina kamere omogućava jednostavno postavljanje visoko u sportskim stadionima, unutar vozila, na robotske glave ili čak pričvršćivanje na dronove. Fleksibilnost je čini savršenom kamerom za ograničene prostore, fiksne lokacije i neobične ili diskretne pozicije. Mogućnost daljinskog upravljanja ME200S-SH kamerom pruža još veći nivo kreativne slobode –naročito za snimatelje divljih životinja i prirodne istorije koji ne žele da uznemiravaju svoje subjekte.

Mogućnosti povezivanja za individualne radne procese

Sa opcijama za snimanje do niza vanjskih uređaja, ME200S-SH ima mogućnost da se uklopi neposredno u postojeće radne procese. HDMI i 3G / HD-SDI izlazni terminali, naprimjer, omogućavaju jednostavno povezivanje sa monitorima i uređajima za snimanje. Tu je i više terminala za daljinsko upravljanje, te je kamera kompatibilna sa Canonovim RC-V100 za potpuno daljinsko upravljanje kamerom.

Ključne karakteristike ME200S-SH

  •  Visokokvalitetni snimci sa punom visokom rezolucijom
  •  Velike performanse pri niskom osvjetljenju
  •  Napredna kontrola autofokusa i slike
  •  Jednostavno daljinsko podešavanje i instalacija
  •  Fleksibilna konfiguracija

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza